Sommerferien

Charterkjempe forventer bestillingsrush

- Vi er klare for å komme oss ut, og aktiviteten på nettsidene våre viser at mange nordmenn tenker det samme.

SKAL, SKAL IKKE?: Reiselivet har blitt hardt rammet av coronapandemien. Nå har reiselivsgiganten Tui stor tro på at sensommeren kan være reddet. Her nordmenns feriefavoritt Gran Canaria. Foto: Shutterstock/NTB.
SKAL, SKAL IKKE?: Reiselivet har blitt hardt rammet av coronapandemien. Nå har reiselivsgiganten Tui stor tro på at sensommeren kan være reddet. Her nordmenns feriefavoritt Gran Canaria. Foto: Shutterstock/NTB. Vis mer
Publisert

Var du en av dem som gruet deg til solbrente skuldrer, sand i badetrusa, gråtende barn i en litt for trang flykabin og en feriemage som byr på utfordringer? Da kan du trolig puste lettet ut og senke skuldrene, for en stakket stund.

Men for veldig mange andre brast drømmen om en tidlig sommerferie på sørligere breddegrader, da regjeringen fredag kunngjorde at det globale reiserådet blir forlenget med én måned.

Det betyr at nordmenn fortsatt frarådes å dra på alle utenlandsreiser som ikke er strengt nødvendige fram til 1. juli.

- I månedsskiftet juni/juli vet vi mer om smittesituasjonen i Norge, kapasitet i helsevesenet og bruken av coronasertifikatet. Samtidig vil flere ha fått vaksine. Alt dette avgjør når vi kan begynne å reise utenlands igjen på en trygg måte, sier utenriksminister Ine Eriksen Søreide (H).

- Forventer et kjemperush

Likevel er det ikke full fortvilelse fra alle som venter på at charterflyene igjen skal kunne komme opp i lufta. Reiselivsgiganten Tui har tro på at mange vil kaste seg over tastatur og telefon for å bestille ferie, etter meldingen fra regjeringen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.