Charterkjempe tatt i bløff

Ferske dokumenter kaster nytt lys over de dramatiske ukene før reisegiganten Detur gikk over ende.

CHARTERBLØFF: Reisegiganten Detur er tatt i bløff etter konkurs. Her fra strandsonen i Magaluf. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet
CHARTERBLØFF: Reisegiganten Detur er tatt i bløff etter konkurs. Her fra strandsonen i Magaluf. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Tusenvis av nordmenn, svensker og finner fikk i fjor høst den lite hyggelige beskjeden om at den planlagte høstferien til varmere strøk likevel ikke ble noe av.

Det skjedde da reisegiganten Detur innstilte alle turer ut året, begrunnet med at selskapet trengte en «gjenoppstart».

På hjemmesidene het det at Detur var under rekonstruksjon, og at de kjempet for å hente inn frisk kapital.

En snau måned seinere slo Detur seg selv konkurs. Kundene ble oppfordret til å søke erstatning hos reisegarantifondet, framfor å henvende seg til selskapet.

I en uttalelse ble det vist til at stigende og uforutsigbare driftsutgifter «ikke lenger gjorde det meningsfylt» å fortsette med «omlegging, rekapitalisering eller alternativt salg».

- Ikke korrekt

Nå viser dokumenter fra konkursbehandlingen at Deturs historiefortelling fra i fjor høst, ikke helt holder vann.

Dokumentene viser tvert om at det ikke foregikk noen rekonstruksjon eller noen innhenting av frisk kapital, skriver Finans.

«Bostyret bemerker at Detur den 21. september 2022 meddelte sine kunder at selskapet var under rekonstruksjon, hvilket ikke er korrekt», heter det i dokumentene.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer