Charterkonge: - Forkastelig

Den danske charterkongen Stig Elling er langt fra imponert over SAS.

KONGE: I over 50 år jobbet Stig Elling i reisebransjen. Nå kommer han med ramsalt kritikk av SAS. Foto: Simon Skipper / Ritzau Scanpix / NTB
KONGE: I over 50 år jobbet Stig Elling i reisebransjen. Nå kommer han med ramsalt kritikk av SAS. Foto: Simon Skipper / Ritzau Scanpix / NTB Vis mer
Publisert

17 år gammel stiftet danske Stig Elling sitt første reisebyrå. Han tilbrakte hele sitt yrkesliv i charter-bransjen, helt til han i 2015 gikk av med pensjon. Da var han salgssjef i Star Tour.

Nå har han fulgt SAS-streiken gjennom mediene, skriver den danske avisa BT.

Han er langt fra imponert over det skandinaviske flyselskapet.

- Nå du drar på charterferie, så skal du være sikker og trygg mer enn noe annet, men i denne situasjonen viser SAS at de åpenbart ikke prioriterer chartergjestene i forhold til rutegjestene sine, sier Elling til avisa.

- Jeg synes det er katastrofalt, sier han.

Elling mener at SAS burde prioritert chartergjester under streiken, siden det er nå om sommeren folk drar på ferie.

- Jeg synes det er forkastelig og dumt av SAS, at de holder mer fast i ruteflyginger her under streiken enn charterturistene. Jeg syns den måten de har behandlet passasjerene på er utilgivelig. Det er ikke verdig SAS lenger, sier han.

- Ikke bra

- Det er rent faktisk kapasitet til det, men de har valgt å heller fly ruter, fordi det er mer penger i det enn å gjøre noe for chartergjestene. Det er meget problematisk. Hvis SAS overlever, så må de ganske enkelt ut og få fatt i feriegjester, men det gjør man ikke på denne måten, sier Elling.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer