Christiania belysning stenger en rekke butikker

Rundt 50 ansatte rammes.

STENGER: Christiania belysning stenger rundt halvparten av butikkene sine, de fleste av dem i distriktene. Foto: Skjermdump
STENGER: Christiania belysning stenger rundt halvparten av butikkene sine, de fleste av dem i distriktene. Foto: Skjermdump Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Overfor Børsen opplyser Maiken Skirstad Mo, administrerende direktør i Christiania Belysning, at beslutningen om nedleggelse kom i desember i fjor.

- Vi gikk derfor ut og varslet våre medarbeidere i starten av januar. Rundt halvparten av våre 40 butikker skal legges ned, og rundt 50 ansatte rammes av dette. Vi vil - så langt det lar seg gjøre - tilrettelegge for at disse medarbeiderne kan flyttes til butikker som skal drives videre.

Nettavisen omtalte saken først. De skriver at de første butikkene stenger allerede i løpet av mars.

Lampeforretningen har opplevd et betydelig fall i lønnsomhet. Ifølge E24 snudde utviklingen i 2018, etter flere år med lønnsomhet.

Mo understreker at nedleggelse var et nødvendig grep for videre drift.

- Da jeg kom inn i selskapet i slutten av 2018, så jeg at situasjonen ikke var særlig lønnsom. Vi har derfor brukt tid på å lage en ny strategi, og en del av planen innebærer å legge ned butikkene som ikke er veldig lønnsomme. Sånn som varehandelen utvikler seg, må vi være proaktive og ta grep. Det er kjempekrevende tider, og vi kommer til å se mange flere konkurser i tida framover, sier Mo til Børsen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.