Christiania belysning stenger en rekke butikker

Rundt 50 ansatte rammes.

STENGER: Christiania belysning stenger rundt halvparten av butikkene sine, de fleste av dem i distriktene. Foto: Skjermdump
STENGER: Christiania belysning stenger rundt halvparten av butikkene sine, de fleste av dem i distriktene. Foto: Skjermdump Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Overfor Børsen opplyser Maiken Skirstad Mo, administrerende direktør i Christiania Belysning, at beslutningen om nedleggelse kom i desember i fjor.

- Vi gikk derfor ut og varslet våre medarbeidere i starten av januar. Rundt halvparten av våre 40 butikker skal legges ned, og rundt 50 ansatte rammes av dette. Vi vil - så langt det lar seg gjøre - tilrettelegge for at disse medarbeiderne kan flyttes til butikker som skal drives videre.

Nettavisen omtalte saken først. De skriver at de første butikkene stenger allerede i løpet av mars.

Lampeforretningen har opplevd et betydelig fall i lønnsomhet. Ifølge E24 snudde utviklingen i 2018, etter flere år med lønnsomhet.

Mo understreker at nedleggelse var et nødvendig grep for videre drift.

- Da jeg kom inn i selskapet i slutten av 2018, så jeg at situasjonen ikke var særlig lønnsom. Vi har derfor brukt tid på å lage en ny strategi, og en del av planen innebærer å legge ned butikkene som ikke er veldig lønnsomme. Sånn som varehandelen utvikler seg, må vi være proaktive og ta grep. Det er kjempekrevende tider, og vi kommer til å se mange flere konkurser i tida framover, sier Mo til Børsen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

borsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer