Color Line kutter 300 årsverk

Color Line gjennomfører omfattende og varige kostnadsbesparelser.

KUTTER: Color Line kutter 300 årsverk. Foto: Ivar Ekseth / NTB scanpix
KUTTER: Color Line kutter 300 årsverk. Foto: Ivar Ekseth / NTB scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Color Line kutter 300 årsverk. Det melder selskapet i en børsmelding fredag formiddag.

- Color Line vil møte den utfordrende situasjonen i forbindelse med Covid-19 pandemien med et omfattende program for kostnadsbesparelser og effektivisering, skriver selskapet i en pressemelding.

- Planene vil sikre arbeidsplasser og framtidig lønnsomhet, sier konsernsjef Trond Kleivdal i Color Line.

Drastisk kutt

Selskapet opplyser at de tillitsvalgte og ansatte er orientert om endringene, og at målet er å spare 300 millioner kroner.

- For å sikre framtidig lønnsomhet viser foreløpige analyser et behov for å redusere kostnadene med ca. 300 millioner kroner (antatt helårsvirkning 250 millioner kroner i 2021). Dette vil medføre reduksjon i antall ansatte både om bord og på land med ca. 300 årsverk. I tillegg vil det bli gjort tiltak for å redusere øvrige driftskostnader blant annet ved å utnytte de betydelige investeringene i ny teknologi som Color Line har foretatt de seinere åra, skriver selskapet.

Nedbemanningene vil skje både på land og om bord.

Konsernsjef Kleivdal skriver at Color Line vil bruke mest mulig frivillige ordninger i forbindelse med nedbemanningen.

- For økt lønnsomhet og effektivitet, blant annet som følge av selskapets mangeårige investeringer i digitalisering og ny teknologi/logistikk-systemer, kombinert med økt sentralisering, kommer Color Line AS til å implementere et omfattende og varig kostnadsbesparelsesprogram, står det i børsmeldingen.

- Triste nyheter

Hovedtillitsvalgt for Sjømannsforbundet i Color Line, Erina Bryn Kjær, sier til NTB at nyheten er trist og at mange ansatte nå er bekymret.

– Min første tanke er at det er tøffe nyheter for de ansatte. Mange tar det veldig tungt. 300 årsverk er mye, og det er mange som blir rammet både på sjø og land, sier hun.

Samtidig legger Kjær vekt på at omstillingen ikke er til å unngå.

- Det er rett og slett trist, men nødvendig hvis vi skal klare å redde selskapet. Det er unngåelig, dessverre, sier hun.

UVANLIG: Køen utenfor fergeleiet Bogenes var søndag en kilometer lang. Video: Anders Andreassen Vis mer

Gigantsmell

Børsen skrev forrige uke at ferjerederiet Color Group AS, som eier Color Line, hadde gått på en gigantsmell første halvår i år. I løpet av årets seks første måneder har selskapet tapt 756 millioner kroner før skatt.

Det kom fram i selskapets halvårsrapport som ble publisert onsdag forrige uke.

I tilsvarende periode i fjor tapte selskapet, som er eid av den norske milliardæren Nils Olav Sunde med familie, 108 millioner kroner før skatt.

Sterkt preget

Selskapet viste til at de har blitt hardt rammet av coronavirusets effekt på næringslivet, hovedsakelig gjennom myndighetspålagte tiltak for å begrense smittespredning.

Det ble videre vist til at Color Line allerede hadde iverksatt omfattende kostnadstiltak, blant annet ved å permittere rundt 2200 ansatte.

«Driften første halvår er sterkt preget av COVID-19 situasjonen. Siden myndighetene stengte grensene i midten av mars ble inntektene redusert med nærmere 90 prosent», skrev selskapet i sin halvårsrapport.

Vi bryr oss om ditt personvern

borsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer