Color Line permitterer 400 ansatte

- Dessverre nok en gang nødvendig.

LEGGES TIL KAI: Color Line legger Kiel-fergen Color Fantasy til kai og permitterer 400 ansatte. Foto: Lise Åserud / NTB
LEGGES TIL KAI: Color Line legger Kiel-fergen Color Fantasy til kai og permitterer 400 ansatte. Foto: Lise Åserud / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

MS Color Fantasy legges til kai inntil smittesituasjonen og myndighetspålagte reguleringer blir endret.

Det innebærer at ytterligere 400 ansatte vil bli permittert, skriver selskapet i en pressemelding.

- Reduksjon av kapasitet er dessverre nok en gang nødvendig, og det er avgjørende at regjeringen og Stortinget stiller opp med kompensasjonsordninger både i høst og til neste år, sier konsernsjef Trond Kleivdal i Color Line i pressemeldinga.

Reduserer kapasitet

Helt konkret viser selskapet til at de har besluttet å redusere kapasiteten mellom Oslo og Kiel.

«Fra 4. november vil 'MS Color Magic' seile i en tilpasset fartsplan med gods og passasjer. Passasjerene vil være om bord under hele reisen uten å gå i land i Kiel. Ilandstigning vil først skje ved retur Oslo.»

Så seint som i september ble det kjent at Color Line skulle kutte 300 årsverk i forbindelse med gjennomføringen av «omfattende og varige kostnadsbesparelser».

Gigantsmell

Børsen har tidligere meldt at ferjerederiet Color Group AS, som eier Color Line, gikk på en gigantsmell første halvår i år. I løpet av årets seks første måneder har selskapet tapt 756 millioner kroner før skatt.

Selskapet viste i sin halvårsrapport til at de har blitt hardt rammet av coronavirusets effekt på næringslivet, hovedsakelig gjennom myndighetspålagte tiltak for å begrense smittespredning.

Det ble videre vist til at Color Line allerede hadde iverksatt omfattende kostnadstiltak, blant annet ved å permittere rundt 2200 ansatte.

«Driften første halvår er sterkt preget av COVID-19 situasjonen. Siden myndighetene stengte grensene i midten av mars ble inntektene redusert med nærmere 90 prosent», skrev selskapet i sin halvårsrapport.

Vi bryr oss om ditt personvern

borsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer