Color Line permitterer 500 ansatte

Innstiller båt mellom Oslo og Kiel grunnet strenge smitteverntiltak.

INNSTILT: Ms Color Magic mellom Oslo og Kiel innstilles inntil videre, opplyser Color Line. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet
INNSTILT: Ms Color Magic mellom Oslo og Kiel innstilles inntil videre, opplyser Color Line. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Som følge av strenge smitteverntiltak har Corlor Line besluttet å innstille MS Color Magic mellom Oslo og Kiel inntil videre. Det opplyser selskapet i en pressemelding.

- De nye, nasjonale smitteverntiltakene som regjeringen innførte i dag 4. januar innebærer at selskapet må innstille dagens tilbud mellom Norge og Tyskland, sier konsernsjef Trond Kleivdal i Color Line.

Permitteringer

Med unntak av deler av cargo-virksomheten, blir i realiteten alle inntekter borte som følge av innstilte skip, skriver selskapet.

- Derfor ser Color Line seg dessverre nødt til å varsle permitteringer av ytterligere nærmere 500 ansatte i tillegg til de rundt 1000 som allerede er permittert, sier konsernsjef Trond Kleivdal.

Han sier at permitteringene vil kunne bli opphevet på kort varsel når myndighetene igjen tillater passasjertrafikk mellom Norge, Sverige, Danmark og Tyskland.

Kuttet 300 årsverk

Tidligere i høst ble det kjent at Color Line kutter 300 årsverk, som en del av en målsetting om å spar 300 millioner kroner. Planene skal sikre arbeidsplasser og framtidig lønnsomhet, ifølge Color Line.

- For å sikre framtidig lønnsomhet viser foreløpige analyser et behov for å redusere kostnadene med ca. 300 millioner kroner (antatt helårsvirkning 250 millioner kroner i 2021). Dette vil medføre reduksjon i antall ansatte både om bord og på land med ca. 300 årsverk. I tillegg vil det bli gjort tiltak for å redusere øvrige driftskostnader blant annet ved å utnytte de betydelige investeringene i ny teknologi som Color Line har foretatt de seinere åra, skrev selskapet i en børsmelding.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

borsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer