Container-aksjonister trues med mulkt fra kommunen

Asker kommune varsler mulkt på 20 000 kroner for aksjon mot Telenors mobilmast på Kjell Inge Røkkes eiendom.

SKAL SPERRE FOR STRÅLING: Disse to containerne skal sperre for stråling fra ei mobilmast på Kjell Inge Røkkes eiendom. Foto: Hans Arne Vedlog
SKAL SPERRE FOR STRÅLING: Disse to containerne skal sperre for stråling fra ei mobilmast på Kjell Inge Røkkes eiendom. Foto: Hans Arne Vedlog Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Ei mobilmast på milliardæren Kjell Inge Røkkes eiendom på Konglungen i Asker skaper uro i det fornemme nabolaget.

Nå er to containere plassert oppå hverandre på en av naboeiendommene, som en «mur» mot det eieren mener er farlig stråling fra masta.

Det skriver Budstikka mandag.

Oppføringen av masten ble godkjent av kommunen i 2018.

Folkets strålevern

Da Dagbladet prøvde å ringe naboen mandag kveld, ringte i stedet generalsekretær Sissel Halmøy i Folkets strålevern tilbake.

- Dette er et desperat forsøk for å se om vi kan hjelpe henne, sier Halmøy, som forklarer at hun svarer på vegne av Røkkes nabo.

Denne naboen har tidligere klaget både til Asker kommune og Fylkesmannen og krevd mobilmasta fjernet - men uten å få medhold.

- Hun har prøvd på alle mulige måter å slippe å få denne strålingen rett inn i huset sitt, sier Halmøy, som forklarer at målet med aksjonen er todelt:

Å se om naboen blir bedre av at containerne står der, og å få større fokus på stråling fra mobilmaster.

- Sykere og sykere

- Hun har bare blitt sykere og sykere siden denne mobilmasta kom opp, og må flytte hvis ikke denne masta blir fjernet, sier Halmøy om naboen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer