Coop med masse­oppsigelser

Dagligvaregiganten varsler et kraftig kutt på opp mot 220 årsverk over hele landet.

BEKREFTER KUTT: Kommunikasjonssjef i Coop Norge, Harald Kristiansen, forteller at han har full forståelse for at kuttet kan oppleves vanskelig for de ansatte. Selskapet vil imidlertid hjelpe de som nå kan miste jobben med å finne seg nytt arbeid, sier han. Foto: Coop
BEKREFTER KUTT: Kommunikasjonssjef i Coop Norge, Harald Kristiansen, forteller at han har full forståelse for at kuttet kan oppleves vanskelig for de ansatte. Selskapet vil imidlertid hjelpe de som nå kan miste jobben med å finne seg nytt arbeid, sier han. Foto: Coop Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Torsdag formiddag bekrefter Coop Norge overfor Børsen at selskapet skal kutte 200 til 220 årsverk ved lokale lagre i Bergen, Stavanger og Trondheim. Samtidig skal selskapet oppbemanne med 100 årsverk.

Hvor mange ansatte som totalt rammes av nedbemanningen, er uklart.

- Store forskjeller i innkjøpsbetingelser gir en utfordrende konkurransesituasjon i dagligvarebransjen. Coop jobber derfor kontinuerlig for å opprettholde eller styrke sin konkurransekraft, sier kommunikasjonssjef i Coop Norge, Harald Kristiansen, til Børsen.

Han opplyser videre at hovedlageret på Gardemoen er utvidet og derfor skal oppbemannes med ovennevnte 100 årsverk.

- Gjennom flere år har Coop økt effektiviteten i logistikken gjennom bruken av et helautomatisk sentrallager på Gardermoen. Dette er nå blitt utvidet ytterligere. Dette gjør at vi vil trenge færre årsverk på våre lokale lagre. Utover den varslede nedbemanningen på vårt lager i Trondheim, vil også de øvrige lokale lagrene nedbemannes. Dette ble varslet i 2018 da Coop Norge vedtok å utvide hovedlageret ved Gardermoen.

Coop opplyser at de har over 1000 ansatte på logistikk og lagerenhetene. Nedbemanningsfordelingen ved de lokale lagrene i Bergen, Stavanger og Trondheim vil altså se slik ut:

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer