Coop med masse­oppsigelser

Dagligvaregiganten varsler et kraftig kutt på opp mot 220 årsverk over hele landet.

BEKREFTER KUTT: Kommunikasjonssjef i Coop Norge, Harald Kristiansen, forteller at han har full forståelse for at kuttet kan oppleves vanskelig for de ansatte. Selskapet vil imidlertid hjelpe de som nå kan miste jobben med å finne seg nytt arbeid, sier han. Foto: Coop
BEKREFTER KUTT: Kommunikasjonssjef i Coop Norge, Harald Kristiansen, forteller at han har full forståelse for at kuttet kan oppleves vanskelig for de ansatte. Selskapet vil imidlertid hjelpe de som nå kan miste jobben med å finne seg nytt arbeid, sier han. Foto: Coop Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Torsdag formiddag bekrefter Coop Norge overfor Børsen at selskapet skal kutte 200 til 220 årsverk ved lokale lagre i Bergen, Stavanger og Trondheim. Samtidig skal selskapet oppbemanne med 100 årsverk.

Hvor mange ansatte som totalt rammes av nedbemanningen, er uklart.

- Store forskjeller i innkjøpsbetingelser gir en utfordrende konkurransesituasjon i dagligvarebransjen. Coop jobber derfor kontinuerlig for å opprettholde eller styrke sin konkurransekraft, sier kommunikasjonssjef i Coop Norge, Harald Kristiansen, til Børsen.

Han opplyser videre at hovedlageret på Gardemoen er utvidet og derfor skal oppbemannes med ovennevnte 100 årsverk.

- Gjennom flere år har Coop økt effektiviteten i logistikken gjennom bruken av et helautomatisk sentrallager på Gardermoen. Dette er nå blitt utvidet ytterligere. Dette gjør at vi vil trenge færre årsverk på våre lokale lagre. Utover den varslede nedbemanningen på vårt lager i Trondheim, vil også de øvrige lokale lagrene nedbemannes. Dette ble varslet i 2018 da Coop Norge vedtok å utvide hovedlageret ved Gardermoen.

Coop opplyser at de har over 1000 ansatte på logistikk og lagerenhetene. Nedbemanningsfordelingen ved de lokale lagrene i Bergen, Stavanger og Trondheim vil altså se slik ut:

  • Bergen: 30-35
  • Stavanger: 90-95
  • Tromsø: 10-15
  • Trondheim: 65-75 årsverk

- Selv om dette har ligget i kortene siden 2018, har vi full forståelse for at dette oppleves vanskelig for våre ansatte, og vi er opptatt av å hjelpe de som nå kan miste jobben med å finne seg nytt arbeid.

- Forferdelig leit

Det var Midtnorsk Næringsliv som først omtalte at nærmere 70 årsverk skal kuttes i Trondheim.

- Forferdelig leit for de ansatte som mister jobbene sine, sier Stig Ove Hovland, klubbleder i Coop Norge Trondheim, til avisa.

Coop Norge eier seks dagligvarekjeder som består av drøye 1200 butikker i Norge. Selskapet sysselsetter om lag 28 000 arbeidstakere her til lands, og har en rekke datterselskaper som tar seg av logistikk, transport og produksjon.

Rekordår for Coop

Dagligvarebransjen har lagt bak seg en formidabel vekst under pandemien.

For Coop Norges del ble coronaåret 2020 gjort opp med rekordhøye 58,6 milliarder kroner i driftsinntekter og et resultat rett under milliarden (986 millioner kroner).

- For all fremtid vil 2020 stå ut som et ekstraordinært år for Coop og resten av norsk varehandel, sa Geir Inge Stokke, konsernsjef i Coop Norge, da årsresultatet ble lagt fram.

I september varslet blant annet Coop Extra at lavpriskjeden forventer å sette ny omsetningsrekord på 33 milliarder kroner i år.

- Tallene sier at vi er den største suksessen i norsk dagligvare, uttalte Christian Hoel, kjededirektør i Extra, i en pressemelding den gang.

Vi bryr oss om ditt personvern

borsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer