Corona-krisa fester grepet

Oppsigelser, halvert omsetning og trøbbel med å betale regninger. Norske bedrifter er langt unna corona-friskmelding.

DYSTERT: Fortsatt tung hverdag og dystre utsikter for store deler av norske bedrifter, ifølge NHOs ferske coronabarometer. Foto: Lars Eivind Bones
DYSTERT: Fortsatt tung hverdag og dystre utsikter for store deler av norske bedrifter, ifølge NHOs ferske coronabarometer. Foto: Lars Eivind Bones Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Sakte, men sikkert har Norge skrittvis gjenåpnet etter den massive nedstengningen i midten av mars. Men coronaviruset ligger fortsatt som en klam hånd over store deler av norsk næringsliv.

- Nedturen kan bli langvarig, sier NHOs sjeføkonom Øystein Dørum.

- Og noen bransjer som er mildere rammet nå, kan fort treffes av en andreomgangs-effekt, med større svikt i omsetningen framover, advarer han.

Mange sliter

Dette er øyeblikksbildet som tegnes av Næringslivets Hovedorganisasjon (NHO) i den dagferske spørreundersøkelsen blant over 3300 små, mellomstore og store medlemsbedrifter:

  • En av fem bedrifter mangler penger til å betale regninger som forfaller om kort tid.
  • To av ti har planer om oppsigelser.
  • En av åtte rapporterer om reell risiko for å gå konkurs.
  • Over halvparten (56 prosent) sliter fortsatt med lavere omsetning enn for et år siden.

- Det er riktig å si at bunnen er passert. Den la vi bak oss rundt midten av april, og siden den gang har det vært nærmest kontinuerlig bedring. Men det er fortsatt sånn at veldig mange næringer sliter tungt, sier Dørum til Børsen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer