Corona-smittet var på storkonferanse

1900 deltakere på konferansen i Oslo Spektrum. Statsminister Erna Solberg og to statsråder var blant trekkplasterne.

CORONASMITTET: En deltaker på She-konferansen i Oslo Spektrum har senere fått påvist corona-smitte. Foto: Erik Krafft / She Conference
CORONASMITTET: En deltaker på She-konferansen i Oslo Spektrum har senere fått påvist corona-smitte. Foto: Erik Krafft / She Conference Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

En kvinne som nå har fått konstatert Corona-smitte, var 5. mars på den store She-konferansen i Oslo Spektrum.

Kvinnen hadde vært på skiferie i St. Anton i Østerrike. Kort etter hjemkomst deltok hun på konferansen. Senere fikk hun konstatert Corona-smitte, i likhet med seks av de elleve i reisefølget.

Samtlige er nå i karantene.

Alarmen gikk

Børsen har vært i kontakt med konferansedeltakeren. Hun ønsker ikke å la seg intervjue. Kvinnen viser til Cecilie Stenvik, en del av reisefølget, som uttaler seg på vegne av gruppen.

- Allerede på flyet hjem fikk jeg noen skikkelige hostekuler. Den påfølgende dagen påla jeg meg selv karantene og kontaktet helsemyndighetene. Så skulle det gå ytterligere to dager før Østerrike kom på listen over land hvor man tester hjemkomne som blir syke, sier Stenvik til Børsen.

På det tidspunktet hadde alarmen for lengst gått i hele reisefølget, og både syke og friske holdt seg hjemme.

- Men vi ble syke på litt ulike tidspunkt. Så noen av oss har vært på jobb og konferanser etter at vi kom hjem, inkludert hun som deltok på She-konferansen, forteller Stenvik til Børsen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer