Corona-smittet var på storkonferanse

1900 deltakere på konferansen i Oslo Spektrum. Statsminister Erna Solberg og to statsråder var blant trekkplasterne.

CORONASMITTET: En deltaker på She-konferansen i Oslo Spektrum har senere fått påvist corona-smitte. Foto: Erik Krafft / She Conference
CORONASMITTET: En deltaker på She-konferansen i Oslo Spektrum har senere fått påvist corona-smitte. Foto: Erik Krafft / She Conference Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

En kvinne som nå har fått konstatert Corona-smitte, var 5. mars på den store She-konferansen i Oslo Spektrum.

Kvinnen hadde vært på skiferie i St. Anton i Østerrike. Kort etter hjemkomst deltok hun på konferansen. Senere fikk hun konstatert Corona-smitte, i likhet med seks av de elleve i reisefølget.

Samtlige er nå i karantene.

Alarmen gikk

Børsen har vært i kontakt med konferansedeltakeren. Hun ønsker ikke å la seg intervjue. Kvinnen viser til Cecilie Stenvik, en del av reisefølget, som uttaler seg på vegne av gruppen.

- Allerede på flyet hjem fikk jeg noen skikkelige hostekuler. Den påfølgende dagen påla jeg meg selv karantene og kontaktet helsemyndighetene. Så skulle det gå ytterligere to dager før Østerrike kom på listen over land hvor man tester hjemkomne som blir syke, sier Stenvik til Børsen.

På det tidspunktet hadde alarmen for lengst gått i hele reisefølget, og både syke og friske holdt seg hjemme.

- Men vi ble syke på litt ulike tidspunkt. Så noen av oss har vært på jobb og konferanser etter at vi kom hjem, inkludert hun som deltok på She-konferansen, forteller Stenvik til Børsen.

Uvitende

Arrangørene av She-konferansen var uvitende om at en av deltakerne var bærer av coronasmitte fram til Børsen tok kontakt onsdag.

- Det er nytt for meg. Vi er ikke blitt kontaktet av helsemyndigheter i etterkant av arrangementet, sier konferansens leder Heidi Aven.

Det var rundt 1900 deltakere på konferansen, i tillegg til en rekke frivillige.

Statsministeren deltok

Blant 70 foredragsholdere var også regjeringen representert.

Både statsminister Erna Solberg (H), næringsminister Iselin Nybø (V) og kulturminister Abid Raja (V) holdt innlegg. Det gjorde også tidligere statsminister Gro Harlem Brundtland.

Børsen har vært i kontakt med Statsministerens kontor og spurt om det er iverksatt noen tiltak som følge av at Solberg har vært på konferanse med en coronasmittet. Verken de, næringsdepartementet eller kulturdepartementet har så langt besvart våre henvendelser.

Backstage

Etter Børsens henvendelse tok Heidi Aven kontakt med helsemyndighetene.

- Vi fikk beskjed om at vi kunne bli kontaktet med tanke på smittesporing, men de ba ikke om noen ytterligere informasjon eller tiltak fra oss, sier Aven til Børsen.

Aven sier de fikk beskjed om at det ikke var behov for at de kontaker konferansedeltakerne direkte.

Hun opplyser at statsministeren og statsrådene i ble kjørt inn backstage, og i utgangspunktet ikke hadde utstrakt kontakt med publikum under konferansen.

Hun sier også at coronaviruset var tema i forkant av konferansen.

- Vi hadde tett dialog med fylkeslegen i forkant og fulgte alle retningslinjer. Vi fikk beskjed om at vi ikke trengte å avlyse. Vi tok alle forholdsregler vi fikk beskjed om, sier hun.

De holdt foredrag fra en hovedscene og fire mindre scener under konferansen.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

borsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer