Corona-viruset: Avlyser gruppereiser

DFDS har avlyst gruppereiser for kinesiske turister de neste ukene, i frykt for coronaviruset.

DANSKEBÅTEN: DFDS seiler blant annet mellom Oslo og København.
Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
DANSKEBÅTEN: DFDS seiler blant annet mellom Oslo og København. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- Sammen med reisearrangørene er vi blitt enige om å avlyse gruppereiser fra Kina de kommende ukene, så vi har ikke kinesiske gruppereiser for tiden.

Det skriver kommunikasjonsdirektør Gert Jakobsen i DFDS i en e-post, som svar på Børsens spørsmål om hvorvidt de hadde mottatt mange kanselleringer som følge av coronaviruset. DFDS seiler blant annet mellom Oslo og København.

De siste ukene har kinesiske myndigheter innført strenge restriksjoner på reise, noe som påvirker turistnæringen rundt om i verden.

Jakobsen sier at han ikke har oversikt over hvor mange kanselleringer det er snakk om.

- Men det er jo ikke et travelt tidspunkt på året, skriver han.

EKSTREMT FÅ: Hurtigruten sier til Børsen at de har mottatt noen avbestillinger, men veldig få. Foto: Rune Stoltz Bertinussen / NTB scanpix
EKSTREMT FÅ: Hurtigruten sier til Børsen at de har mottatt noen avbestillinger, men veldig få. Foto: Rune Stoltz Bertinussen / NTB scanpix Vis mer

- Noen kanselleringer

Hurtigruten bekrefter også at de har fått noen avbestillinger som følge av det kinesiske virusutbruddet.

- Det har vært noen kanselleringer, men det er ekstremt få. Høysesongen for kinesiske gjester hos Hurtigruten er tidligere på året, så det er snakk om et veldig lavt antall, sier Rune Thomas Ege, kommunikasjonssjef i Hurtigruten, til Børsen.

Han viser til at kinesiske turister utgjør litt over 0,5 prosent av Hurtigrutens passasjerer. I tillegg reiser de fleste av dem med selskapet i nordlyssesongen tidlig på vinteren, legger Ege til.

- Krysser fingrene

BORTE I APRIL: USAs president Donald Trump fortalte mandag kveld at «folk tror» at coronaviruset vil forsvinne i april på grunn av «varmen». Video: Ap / NTB Scanpix Vis mer

- Vi får krysse fingrene for at denne epidemien trekker seg tilbake fortest mulig, sa daglig leder Steinar Aase i reiseselskapet Fjord Tours til NRK før helga. Da hadde de fått inn 30 avbestillinger.

Også salgs- og markedsdirektør Øyvind Holsen i Flåm AS sa til kanalen at han er bekymret.

- Ti prosent av alle våre gjester er fra det kinesiske markedet. Det er klart at om utreiseforbudet strekker seg utover sommeren, vil konsekvensene bli vesentlig større, sa Holsen.

Cruiseskip i karantene

I ei uke har et cruiseskip ligget i karantene i Japan med over 3600 personer om bord, på grunn av viruset. Totalt er nå minst 135 av dem smittet av coronaviruset.

På verdensbasis er nå 1016 personer døde, og minst 24 600 smittet av viruset.

Flere av de ansatte har uttrykt at de er redde for at smitten skal spre seg videre om bord på skipet.

- Snart er vi alle smittet, sier indiske Binay Kumar Sarkar i en Facebook-video, ifølge Washington Post.

Han ber nå den indiske regjeringen om å redde de 160 indiske ansatte på skipet. Han sier de er redde for at de kommer til å bli smittet av viruset, siden de bor sammen på større lugarer, og håndterer maten til alle om bord.

Flere har også kritisert japanske myndigheters strategi for å håndtere smitten på skipet, og mener at det er «slemt» å holde alle i karantene om bord.

Vi bryr oss om ditt personvern

borsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer