Corona-viruset hjelper afrikanske økonomier

Covid-19-pandemien har fått fart på økonomien i mange afrikanske land.

ØKONOMI: Corona-viruset hjelper afrikanske økonomier. Foto: AFP/NTB.
ØKONOMI: Corona-viruset hjelper afrikanske økonomier. Foto: AFP/NTB. Vis mer
Publisert

Når alt er sagt og gjort i 2020, vil afrikanske økonomier sannsynligvis ha gjort det bedre enn resten av verden under corona-virus-pandemien: Sju av de ti raskest voksende økonomiene i verden i 2020 er i Afrika, skriver Bloomberg.

Langsiktig jobbing med å endre økonomien - fra å være eksportør av naturressurser til nå å være mer teknologi-basert - synes å ha gitt resultater.

Ung befolkning

Kontinentet huser mer enn en milliard mennesker, og halvparten av befolkningen vil være under 25 år i 2050. Afrika er verdens største frihandelsområde, og er inne i en ny utviklingsfase der de høster av sine naturressurser og folk, skriver Verdensbanken.

Det afrikanske kontinentet har også klart å holde antallet covid-19-smittede lavere enn mange andre regioner: Mens mange land i Europa stenger ned samfunnet i julehøytida på grunn av en ny smitte-topp-fase, har spredningen gått ned i folkerike land som Sør-Afrika, Nigeria og Etiopia, viser Worldometer.

Det er økonomiene i Etiopia, Uganda, Elfenbenskysten, Egypt, Ghana, Rwanda og Kenya som er på topp-ti-lista over raskest voksende økonomier.

Vi bryr oss om ditt personvern

borsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer