Corona-viruset hjelper afrikanske økonomier

Covid-19-pandemien har fått fart på økonomien i mange afrikanske land.

ØKONOMI: Corona-viruset hjelper afrikanske økonomier. Foto: AFP/NTB.
ØKONOMI: Corona-viruset hjelper afrikanske økonomier. Foto: AFP/NTB. Vis mer
Publisert

Når alt er sagt og gjort i 2020, vil afrikanske økonomier sannsynligvis ha gjort det bedre enn resten av verden under corona-virus-pandemien: Sju av de ti raskest voksende økonomiene i verden i 2020 er i Afrika, skriver Bloomberg.

Langsiktig jobbing med å endre økonomien - fra å være eksportør av naturressurser til nå å være mer teknologi-basert - synes å ha gitt resultater.

Ung befolkning

Kontinentet huser mer enn en milliard mennesker, og halvparten av befolkningen vil være under 25 år i 2050. Afrika er verdens største frihandelsområde, og er inne i en ny utviklingsfase der de høster av sine naturressurser og folk, skriver Verdensbanken.

Det afrikanske kontinentet har også klart å holde antallet covid-19-smittede lavere enn mange andre regioner: Mens mange land i Europa stenger ned samfunnet i julehøytida på grunn av en ny smitte-topp-fase, har spredningen gått ned i folkerike land som Sør-Afrika, Nigeria og Etiopia, viser Worldometer.

Det er økonomiene i Etiopia, Uganda, Elfenbenskysten, Egypt, Ghana, Rwanda og Kenya som er på topp-ti-lista over raskest voksende økonomier.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer