- Coronaen en økonomisk katastrofe

Turistnæringa i Nord-Norge ligger med brukket rygg. Kjellbjørg Mathiesen i Arctic Guide Service frykter for næringas framtid.

CORONA-ÅR: - 2020 har blitt en katastrofe for turistnæringa i Nord-Norge, sier Kjellbjørg Mathiesen som leder Arctic Guide Service. Foto: Henning Lillegård / Dagbladet
CORONA-ÅR: - 2020 har blitt en katastrofe for turistnæringa i Nord-Norge, sier Kjellbjørg Mathiesen som leder Arctic Guide Service. Foto: Henning Lillegård / Dagbladet Vis mer
Publisert

HONNINGSVÅG (Dagbladet/Børsen): Kjellbjørg Mathiesen er fortvilet. Hun leder ett av de største opplevelsesselsskapene i Nord-Norge – Arctic Guide Service.

I dag skulle hun hatt nærmere 100 guider i arbeid i Lofoten, Tromsø og på Nordkapp.

- Alt så bra ut før jul. Vi hadde jo hørt om viruset, men tenkte ikke at det ville få noen betydning for oss. Først i midten av februar reagerte vi med litt undring. Men vi var fortsatt optimister, forteller Kjellbjørg Mathiesen.

Permittert

Børsen møter henne i Norges sommerby Honningsvåg, bare noen få mil fra Nordkapp-platået. Coronaen og nedstengingen har slått beina under all aktivitet til opplevelses selskapet.

- Vårt selskap omsatte i fjor for rundt 25 millioner kroner. Årets sesong så ut til å bli den beste noensinne.

- Virkeligheten i dag er at det har ikke kommet ei krone inn i kassa siden 12. mars, forteller Mathiesen.

Konsekvensene for Arctic Guide Service er at vel 30 ansatte, siden Norge ble stengt ned, har vært permittert. Kontraktene til rundt 60 guider har blitt terminert.

- Denne spesielle tiden har vi brukt til omstilling og utvikling av nye produkter, rettet mot det norske markeder. Noe vi håper blir tatt godt imot, sier Mathiesen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer