Jakten på corona-jukserne:

Coronajuks-siktet forretningsmann (34) mafia-siktet

Siktet for million-juks i 11 selskaper. Politiet fant 60 millioner som de antar kommer fra kriminelle forhold.

MAFIA-SIKTET: En 34 år gammel norskpakistansk forretningsmann er nå siktet etter den såkalte «mafia-paragrafen», for organisert bedrageri av coronastøtte-midler. Foto: Privat
MAFIA-SIKTET: En 34 år gammel norskpakistansk forretningsmann er nå siktet etter den såkalte «mafia-paragrafen», for organisert bedrageri av coronastøtte-midler. Foto: Privat Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

En 34 år gammel norskpakistansk forretningsmann er nå siktet etter den såkalte «mafia-paragrafen», for organisert bedrageri av coronastøtte-midler. Det bekrefter nå politiet overfor Dagbladet.

- Grunnen til at vi har siktet han for organisert kriminalitet er en kombinasjon av samhandlingene mellom flere aktører, og den organiserte gjennomføringen av de straffbare forholdene, sier Rune Skjold, seksjonsleder for finans- og spesialetterforskning i Oslo til Dagbladet.

Dagbladet har tidligere skrevet om et omfattende nettverket av straffedømte kriminelle og forretningsmenn som var siktet for omfattende juks med corona-midler.

11 selskaper

Dagbladet skrev da at mannen var siktet for corona-bedrageri gjennom hans eget holdingsselskap på cirka 400 000 kroner, og for å ha bedratt dagpengeordningen for 100 000 kroner.

Nå har politiet utvidet siktelsen kraftig:

34-åringen er nå siktet for å ha brukt 11 selskaper til å bedra staten for totalt 16, 8 coronastøtte-millioner.

Hele summen gjelder lønnskompensasjon, som skulle kompensere bedrifters og ansattes første periode med lønnsutbetalinger etter permitteringer på grunn av corona-utbruddet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer