Coronakaos på cruise: - «Superspreder»-arrangement

Tre cruiseskip i Florida har bekreftet smitte på ei uke.

SMITTEUTBRUDD: Passasjerene på cruiseskipet Carnival Freedom som reiste fra Florida ble nektet adgang på to karibiske øyer som følge av coronasmitte om bord. FOTO: AFP PHOTO / KAREN BLEIER
SMITTEUTBRUDD: Passasjerene på cruiseskipet Carnival Freedom som reiste fra Florida ble nektet adgang på to karibiske øyer som følge av coronasmitte om bord. FOTO: AFP PHOTO / KAREN BLEIER Vis mer
Publisert

Tre cruiseskip i Florida har hatt smitteutbrudd på ei uke.

Det startet med en at 48 passasjerer og ansatte på verdens største cruiseskip «The symphony of seas» ble coronasmittet, skriver Miami Herald.

Seinere i uka har flere cruiseskip fra Florida hatt utbrudd, til tross for at de krever vaksinepass og testing før de går om bord.

- Minst hundre smittet

Søndag ble et tredje utbrudd bekreftet på et av skipene til selskapet Carnival Cruises.

Skipet, som hadde 2.497 passasjerer og et mannskap på 1.112 om bord, fikk ikke legge til kai på de karibiske øyene Bonaire og Aruba som følge av utbruddet, opplyste rederiet.

De ønsker ikke å si hvor mange som er smittet, men sier at det er noen få.

Men ifølge Ashley Peterson, en av passasjerene om bord, skal det være minst hundre personer, og antallet som er isolert i lugarene sine øker stadig. Det sier hun til The Washington Post.

- Vi seiler på en petriskål, det er som om jeg tilbrakte den siste uka på et superspreader-arrangement, sier Peterson til avisa.

En petriskål brukes til å dyrke mikrobiologisk cellekultur.

Isolert i lugarene

Fredag hadde Florida det høyeste antall smittede siden pandemien startet, med 31758 tilfeller, ifølge helsemyndighetene.

Peterson tvitret bilder av et coronastengt cruiseskip søndag, 26. desember.

Blant de tusenvis av menneskene om bord ble de som testet positivt isolert i lugarene sine. Ellers latet mannskapet på båten som om alt var som normalt, hevdet Peterson til Washington Post.

De som ikke testet positiv kunne bevege seg fritt og gå til båtens barer, restauranter, badeland og show.

NON STOP: En mann matet fiskene, og da kom en annen skapning som også ville ha mat. Non Stop TV med Sondre Rahm og Christian Wehus. Vi lager Norges beste viralprogram som daglig gir deg de mest spektakulære klippene du ikke vil gå glipp av! Vis mer

Siden de ikke fikk lov til å gå i land på de karibiske øyene, har de blitt kompensert med 100 dollar, cirka 886 kroner, som de fikk lov til å bruke om bord, og et gratis bingospill hvor høyeste utbetaling er et nytt cruise.

Søndag returnerte skipet til Miami etter et åtte dager langt cruise.

Vi bryr oss om ditt personvern

borsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer