Coronakaos på cruise: - «Superspreder»-arrangement

Tre cruiseskip i Florida har bekreftet smitte på ei uke.

SMITTEUTBRUDD: Passasjerene på cruiseskipet Carnival Freedom som reiste fra Florida ble nektet adgang på to karibiske øyer som følge av coronasmitte om bord. FOTO: AFP PHOTO / KAREN BLEIER
SMITTEUTBRUDD: Passasjerene på cruiseskipet Carnival Freedom som reiste fra Florida ble nektet adgang på to karibiske øyer som følge av coronasmitte om bord. FOTO: AFP PHOTO / KAREN BLEIER Vis mer
Publisert

Tre cruiseskip i Florida har hatt smitteutbrudd på ei uke.

Det startet med en at 48 passasjerer og ansatte på verdens største cruiseskip «The symphony of seas» ble coronasmittet, skriver Miami Herald.

Seinere i uka har flere cruiseskip fra Florida hatt utbrudd, til tross for at de krever vaksinepass og testing før de går om bord.

- Minst hundre smittet

Søndag ble et tredje utbrudd bekreftet på et av skipene til selskapet Carnival Cruises.

Skipet, som hadde 2.497 passasjerer og et mannskap på 1.112 om bord, fikk ikke legge til kai på de karibiske øyene Bonaire og Aruba som følge av utbruddet, opplyste rederiet.

De ønsker ikke å si hvor mange som er smittet, men sier at det er noen få.

Men ifølge Ashley Peterson, en av passasjerene om bord, skal det være minst hundre personer, og antallet som er isolert i lugarene sine øker stadig. Det sier hun til The Washington Post.

- Vi seiler på en petriskål, det er som om jeg tilbrakte den siste uka på et superspreader-arrangement, sier Peterson til avisa.

En petriskål brukes til å dyrke mikrobiologisk cellekultur.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.