Coronakrisa ble nådestøtet for Playboy

Etter sju tiår til forlystelse og forargelse er det over og ut for Playboys papirutgave. Coronapandemien ble for mye for mannebladet, som allerede slet.

SLUTT: Etter 66 år er det nå klart at den kommende vårutgaven blir siste nummer for Playboys papirutgave. Coronapandemien ble for mye for mannebladet, som allerede slet.

 Foto: Jim WATSON / AFP
SLUTT: Etter 66 år er det nå klart at den kommende vårutgaven blir siste nummer for Playboys papirutgave. Coronapandemien ble for mye for mannebladet, som allerede slet. Foto: Jim WATSON / AFP Vis mer
Publisert

Den kommende vårutgaven blir siste nummer for Playboy, som i tillegg til lettkledde og nakne damer var kjent for sine intervjuer, dyptpløyende politiske artikler og litterære tekster. Beskjeden kom i et innlegg på magasinets egen blogg.

– Sist uke, da det ble stadig tydeligere hvordan koronapandemien forstyrrer innholdsproduksjonen og leverandørkjeden, ble vi tvunget til å sette fart på samtaler vi har hatt internt. Bladet som kommer denne uken, blir årets siste papirutgave i USA, heter det.

PLAYBOY: Det verdenskjente magasinets grunnlegger Hugh Hefner døde 91 år gammel i september 2017. Han var en kontroversiell karakter fra første stund. Video: CNN / Foto: REUTERS Vis mer

– Gjennom 66 år har vi blitt mye mer enn et magasin. Men noen ganger må du gi slipp på fortiden for å skape rom for fremtiden.

Opplaget er nå var en brøkdel av hva det var da toppen ble nådd på 1970-tallet, da det ble solgt millioner hvert kvartal. Allerede før det kastet inn håndkleet, slet Playboy i den nye medievirkeligheten. Da grunnlegger Hugh Hefner døde i 2017, 91 år gammel, signaliserte det på mange måter at en æra var over.

I dag er Playboy først og fremst en global merkevare og de velkjente kaninørene pryder en lang rekke produkter.

Vi bryr oss om ditt personvern

borsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer