Coronakrisa: Norwegian permitterer 5000 ansatte

Det norske flyselskapet tar drastiske grep og permitterer halvparten av arbeidsstokken som følge av coronakrisa.

PERMITTERER HALVPARTEN: 5000 ansatte, 50 prosent av Norwegians ansatte, permitteres som følge av coronakrisa. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Sjokknyheten om at det norske flyselskapet Norwegian permtitterer 5000 ansatte, om lag halvparten av selskapets ansatte, som følge av den pågående coronakrisa.

Det fortalte konsernsjef Jacob Schram under en pressekonferanse fredag ettermiddag.

- Dette er en helt ekstraordinær situasjon for hele samfunnet, egentlig som en krig uten bomber og granater, sier Schram.

I hjemmekarantene

HJEMME: Konsernsjef Jacob Schram er selv i hjemmekarantene. Foto: NTB Scanpix
HJEMME: Konsernsjef Jacob Schram er selv i hjemmekarantene. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Schram holdt pressekonferansen fra sitt eget hjem. Norwegians konsernsjef er nemlig selv i hjemmekarantene som følge av utenlandsreise den siste tida. Han var på en forretningsreise til London, og er ute av karantene om ei uke.

- Det gjør meg vondt langt inne i hjerterota å nå måtte trykke på knappen for å permittere cirka 5000 ansatte i Norwegian, opp mot halvparten av vår arbeidsstyrke, sier Schram.

Han beskrev situasjonen som «den største krisa» i selskapets historie.

- Jeg kan også forsikre alle om at vi gjør absolutt alt vi kan i selskapet for å kunne komme gjennom dette, la han seinere til.

Krevende situasjon

Allerede før den pågående coronakrisa var Norwegian i en svært krevende situasjon.

- Vi var på vei gjennom den krisa som tidligere er blitt beskrevet av avisene før coronasituasjonen slo til. Vi hadde en god plan for å levere et godt resultat, sier Schram.

Nå etterlyser Schram ytterligere tiltak fra regjeringen som ber om mer kraftfulle og målrettede tiltak rettet mot flyindustrien.

Live-published photos and videos via Shootitlive

La fram krisepakke

Tidligere i dag la regjeringen fram en økonomiske krisepakke for å hjelpe selskaper og kommuner med å håndtere coronakrisa.

Kommunene får 250 millioner kroner i krisehjelp, og både skatte- og permitteringsregler endres i regjeringens økonomiske tiltakspakke for koronakrisen.

Totalt vil krisepakken som ble lagt fram fredag, koste staten 6,5 milliarder kroner.

STATSMINISTERENS KONTOR: Regjeringen legger frem sine coronatiltak. Video: Dagbladet TV Vis mer

Ikke fornøyd

Regjeringen endrer blant annet permitteringsreglene slik at staten tar det meste av regningen. Perioden arbeidsgiver betaler, blir redusert fra 15 til 2 dager.

Det blir dessuten en midlertidig oppheving av flypassasjeravgiften for flyginger i perioden fra 1. januar 2020 til og med 31. oktober 2020 og en midlertidig oppheving av samtlige lufthavnavgifter til og med 30. juni.

Krisepakke har imidlertid møtt motbør. Både NHO, LO og den politiske opposisjonen til Høyre-, Venstre- og KrF-regjeringa er kritiske.

Vi bryr oss om ditt personvern

borsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer