Coronalov har bare hjulpet Johan

Coronaloven skulle redde mange fra konkurs, mente justisminister. Slik har det ikke gått.

FIKK HJELP: Johan Føyen er den eneste, hittil, som har dratt nytte av coronaforskriften for små bedrifter. Foto: Privat
FIKK HJELP: Johan Føyen er den eneste, hittil, som har dratt nytte av coronaforskriften for små bedrifter. Foto: Privat Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- Er det mulig? utbryter Johan Føyen i Føyen Management AS overfor Børsen når vi forteller ham at han er den eneste som har dratt nytte av lovforskriften som skulle redde småbedrifter fra konkurs.

- Hadde jeg visst det så er det ikke sikker jeg hadde gått inn i det heller.

Vedtok ny lov

Før vi går inn på Føyens redningsaksjon, må vi ta for oss bakteppet.

I fjor vår, da omfanget av coronakrisa bare var noe man kunne anta, vedtok Stortinget en ny, midlertidig såkalt rekonstruksjonslov, som skulle hjelpe norske selskaper med å unngå konkurs.

Loven fikk den fengende navnet «Midlertidig lov om rekonstruksjon for å avhjelpe økonomiske problemer som følge av utbrudd av covid-19», og blant dem som gjorde seg nytte av loven var flyeselskapet Norwegian.

Det var likevel en bred enighet om at rekonstruksjonsloven, slik den var utformet, ikke var et spesielt godt egnet verktøy for å hjelpe mindre bedrifter.

Hjelp til små bedrifter

Derfor ble det utformet en forskrift om forenklet rekonstruksjonsforhandling for små foretak. Små foretak er definert som foretak der:

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer