Coronaregning: - En liten bombe

3500 bedrifter betaler fremdeles på en utsatt skatte- og avgiftsregning etter coronapandemien.

STENGT: Som følge av at flere næringer ble helt stengt under coronapandemien, innførte regjeringen en ordning for utsatte skatter og avgifter. Den regningen betaler fremdeles over 3500 bedrifter på. Foto: Frank Karlsen / NTB
STENGT: Som følge av at flere næringer ble helt stengt under coronapandemien, innførte regjeringen en ordning for utsatte skatter og avgifter. Den regningen betaler fremdeles over 3500 bedrifter på. Foto: Frank Karlsen / NTB Vis mer
Publisert

- Det er en liten bombe som ligger under norsk økonomi, sier finanspolitisk talsperson for Rødt, Marie Sneve Martinussen, til Børsen.

Bomba hun snakker om er den utsatte coronaregningen en del norske bedrifter fremdeles har hengende over seg, i ei tid da rentene går opp, strømregningene skyter i været og, som et resultat av det, forbrukernes kjøpekraft faller.

600 har misligholdt

Under coronapandemien fikk næringslivet to ganger muligheten til å utsette innbetalinger av skatter og avgifter til staten.

Sommeren 2021 gikk fristen for å søke utsettelse ut i første omgang. Det endte med en utsatt skatteregning på 4,59 milliarder kroner, som bedriftene måtte begynne å betale på 31. oktober i fjor.

Da Norge ble delvis stengt ned like før jul i fjor, kom den andre runden med skatte- og avgiftsutsettelser.

I sommer ble de to ordningene samlet i en ordning, og status da var at Skatteetaten hadde 5650 avtaler med aktører som skyldte til sammen 2,24 milliarder kroner, inkluder renter.

Ifølge tall Børsen har fått fra Skatteetaten var det ved utgangen av november rundt 3500 aktive avtaler med en resterende skatteregning på til sammen 430 millioner kroner.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer