Coronatiltak: - Gamlinger bør ta støyten

Pensjonist Arnfinn Christensen mener det er på tide å rydde plass til de unge.

KONTROVERSIELL YTRING: Arnfinn Christensen, tidligere norsk programmedarbeider og journalist, ble møtt med sterke reaksjoner da han i mars fremmet sitt synspunkt om coronatiltakene. Foto: Berit Hartveit
KONTROVERSIELL YTRING: Arnfinn Christensen, tidligere norsk programmedarbeider og journalist, ble møtt med sterke reaksjoner da han i mars fremmet sitt synspunkt om coronatiltakene. Foto: Berit Hartveit Vis mer
Publisert

- Nå bør vi gamlinger ta støyten, proklamerte den pensjonerte forskningsjournalisten Arnfinn Christensen (65) 20. mars 2020.

Åtte dager i forkant innfører den norske regjeringen de mest inngripende tiltakene i fredstid. Alle skoler og barnehager stenges ned. Også universiteter, høyskoler, frisører og treningssentre må lukke dørene.

Virusfrykten gir umiddelbart kraftige utslag på verdensøkonomien. Hovedindeksen på Oslo Børs stuper 8,8 prosent. Videre registreres et krakk på over 10 prosent på en rekke børser i Europa, USA og Asia.

- De unges tur

I et innlegg i Dagens Næringsliv kom Arnfinn Christensen med et krystallklart budskap:

«Jeg vil ikke at de unge skal ofre seg for min skyld. Det er mer meningsfullt for meg å si: La verden og smitten gå sin gang. Ikke seigpin økonomien i påvente av en vaksine som kanskje kommer om halvannet år. Ikke propp igjen inkubatorene med surklende oldinger. Gi dem lindring, men rydd plass til de unge.»

«Sett en grense for intensivbehandling - ikke ut fra allmenntilstand alene, men også alder, fordi vi som er gamle har fått leve våre liv. Nå er det de unges tur.»

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer