Crossfit rystes av anklager om seksuell trakassering og rasisme

Crossfit-stifter Greg Glassman er for andre gang denne måneden i hardt vær etter beskyldninger om ukultur og seksuell trakassering internt i bedriften, ifølge New York Times. Tidligere har han blitt beskyldt for rasisme.

KONGEN AV CROSSFIT: Greg Glassman var med på å starte opp Crossfit som nå er et verdenskjent treningskonsept. Foto: Crossfit
KONGEN AV CROSSFIT: Greg Glassman var med på å starte opp Crossfit som nå er et verdenskjent treningskonsept. Foto: Crossfit Vis mer
Publisert

Tidligere denne måneden trakk Greg Glassman seg fra jobben som sjef for varemerket Crossfit etter at han hadde kommet med upassende kommentarer om drapet på George Floyd på Twitter og i et Zoom-møte.

Glassman var med på å stifte bedriften CrossFitInc og blir sett på som en av grunnleggerne bak treningskonseptet. Det er en form for trening som skjøt fart på starten av 2000-tallet. Treningen baserer seg blant annet på høy intensivitet og styrkeløft.

Tidligere ansatte hos Glassmans treningsimperium var derimot overrasket over hvorfor Glassman hadde trukket seg. De trodde det nemlig var på grunn av seksuell trakassering, ifølge New York Times.

Avisa skriver i artikkelen, som er gjengitt i flere internasjonale medier, at åtte tidligere arbeidstakere, og fire Crossfit-utøvere, som har hatt sterke bånd til bedriften, forteller om en ukultur hvor det var vanlig å kommentere kvinners kropper og hvor sterkt ønske man hadde om å ha sex med de kvinnelige medlemmene. Spesielt er det Glassman som blir pekt ut.

I flere intervjuer kommer det fram at Glassman (63) pleide å dra i klær, spurte om å ta nakenbilder med sin telefon, og til og med oppfordret kvinner til å dele rom med han når de var ute og reiste.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer