Kaos i ferieparadis:

Cruise-oppgjør: - Følelse av kollaps

Lokalbefolkningen i feriefavoritten frykter at sommeren blir «monstrøs». Nå varsler myndighetene grep.

FÅTT NOK: Millioner av turister strømmer til Barcelona hvert år, til manges store fortvilelse. Byen hadde i 2019 mest forurensing fra cruiseskip i Europa. Foto: Paco Freire / SOPA Images / Shutterstock editorial / NTB
FÅTT NOK: Millioner av turister strømmer til Barcelona hvert år, til manges store fortvilelse. Byen hadde i 2019 mest forurensing fra cruiseskip i Europa. Foto: Paco Freire / SOPA Images / Shutterstock editorial / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Den spanske feriefavoritten Barcelona er ikke bare en yndet turistperle blant mange nordmenn.

Med sin ettertraktede kombinasjon av pulserende by og idyllisk strand, tiltrakk den katalanske hovedstaden seg rundt 30 millioner turister årlig før 2020.

Tallet ble omtrent nedbarbert til null under pandemien. Med mer normale tilstander enn på tre år, stålsetter mange lokale seg for millioninnrykket, som allerede er i gang.

Tar cruise-grep

Barcelonas cruisehavn var Europas aller travleste før pandemien. Det er også den europeiske byen som hadde mest forurensing av cruiseskip i 2019, i form av svoveloksider og nitrogenoksider, ifølge Bloomberg.

Mange er svært bekymret, og har fått nok - dersom de lokale myndighetene får det som de vil, kan en havn full av cruiseskip snart være en saga blott.

Byens ordfører, Ada Colau, fortviler over de tusenvis av cruiseturistene som kommer samtidig, ifølge El Pais.

- De fleste av dem blir værende i bare noen få timer og er svært konsentrert i sentrumsområdet. De skaper en følelse av kollaps, sier Colau.

Denne måneden kunngjorde lokale myndigheter at de vil sette inn tiltak for å begrense ankomsten av skip. Hele 125 cruiseskip la til kai i mai, noe Colau ikke er veldig begeistret for.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer