Cruise-trøbbel: Mangler skip

Om snaue to uker skulle Life at Sea lagt ut fra kai i Istanbul på et tre år langt cruise, men nå må avreisen utsettes og flyttes.

CRUISE: Life at Sea har fremdeles ikke kjøpt et skip. Foto: Life at Sea
CRUISE: Life at Sea har fremdeles ikke kjøpt et skip. Foto: Life at Sea Vis mer
Publisert

1. november skulle etter planen et skip fra Life at Sea lagt fra havn i Istanbul, ut på en tre år lang seilas over hele verden.

Men så langt har det vært alt annet enn smult farvann cruiseselskapet har navigert i.

Har ikke skip

For med under to uker til den opprinnelig satte avreisedatoen, har selskapet sett seg nødt til å utsette hele den tre år lange jordomseilingen.

Årsaken? De har ikke noe skip ennå, skriver CNN.

Selskapet har nå gitt beskjed til passasjerene, som i mange tilfeller har betalt titusenvis av dollar for turen, om at avreise verken blir 1. september eller fra Istanbul.

Den nye planen er at selskapet skal ha et cruiseskip som kan legge fra kai i Amsterdam 11. november.

I en uttalelse til CNN legge sier selskapet at årsaken til utsettelsen er at det har tatt lengre tid enn forventet å «overføre pengene for handelen».

Selskapet forventer at handelen vil gjennomføres i løpet av ei uke.

Denne nyheten kommer bare to uker etter at selskapet insisterte på at alt ville gå som planlagt.

- Vi forventer at vi overtar eierskapet av skipet neste uke, sa Kendra Holmes, administrerende direktør for Miray Cruises, som eier Life at Sea, til CNN.

Allerede da ga flere av de framtidige beboerne på cruiseskipet uttrykk for at de synes hele situasjonen var «en vits».

- Sitter som på nåler

Selskapet sier nå at de når de får overlevert skipet de skal kjøpe fra de tyske selskapet AidaAura, må bruke litt tid på renovering, før skipet seiler til Amsterdam.

«Dersom du ikke er komfortabel med å fly til Amsterdam, planlegger vi fremdeles en ombordstigning i Freeport (Bahamas) 21. november», heter det i en uttalelse fra selskapet, som skal være likelydende med en melding sendt til passasjerene.

Selskapet skriver også at passasjerene kan ta kontakt med selskapet, som vil betale for å få folk til Amsterdam eller Freeport, inkludert å dekke overnatting.

Utviklingen gjør at flere passasjerer, som ønsker å være anonyme, er bekymret.

- Vi sitter som på nåler akkurat nå - usikkerheten er uutholdelig, sier en passasjer.

Det har i det hele tatt vært mye røff sjø for selskapet siden de la ut planene om en treårig seilas i mars i år.

Oppstartsproblemer

Cruiseplanene fikk en god del oppmerksomhet, spesielt ettersom prisen var relativt overkommelig. Prisene startet nemlig på 30 000 dollar, og det inkluderer overnatting, mat, og - kanskje spesielt viktig for amerikanere - medisinske utgifter.

Men allerede tre måneder seinere startet problemene da rundt halvparten av staben som var ansatt for å jobbe med prosjektet sluttet.

Noen passasjerer har allerede kansellert sine cruisebilletter, mens andre i det lengste håper at det blir noe av.

I september annonserte selskapet at de vil forlenge cruiset for en ubestemt tidsperiode, sånn at passasjerer kan være om bord resten av livet - om de ønsker det.

Nå gjelder det bare å få kjøpt et skip.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer