Cruisekrangel: - Paradoksalt, om ikke hyklersk

Hva er egentlig verst? Store cruiseskip eller bybane over Bryggen? Det er politikere i Bergen uenige om.

KRITISKE: MDG mener en utvidelse av Skoltegrunnskaia, for å ta imot større cruiseskip, vil forringe opplevelsen av å gå rundt i de historiske delen av vestlandsbyen. Foto: Marit Hommedal / NTB
KRITISKE: MDG mener en utvidelse av Skoltegrunnskaia, for å ta imot større cruiseskip, vil forringe opplevelsen av å gå rundt i de historiske delen av vestlandsbyen. Foto: Marit Hommedal / NTB Vis mer
Publisert

- Jeg synes det er litt paradoksalt, om ikke hyklersk, at partier som Frp er så vanvittig mot bybanen på Bryggen, fordi det «ødelegger Bryggen», mens en mastodont av et cruiseskip ikke er noe problem.

Lokalvalgkampen er i inne i sluttfasen, og MDGs førstekandidat Thor Haakon Bakke har hentet fram den retoriske storslegga i hans eget «lille opprør» mot cruiseindustrien.

Bybanen og Bryggen

Denne gangen trekker han også inn den aller heteste av alle bergenske politiske poteter: Bybanen og Bryggen.

For i vår, etter det som nærmest har vært et politisk ragnarok, vedtok omsider byrådet i Bergen at bybanen kan gå over Bryggen, etter over et tiår med brutale politiske slag.

Nå brygger det til ny strid. Bergen Havn jobber med å håndtere en fraflytting fra Dokken, der kommunen har vedtatt å bygge ny bydel. Da må cruisetrafikken vike.

Bergen Havn har satt i gang et planarbeid for å kunne utvide kapasiteten på Skoltegrunnskaia, like ved Bryggen, slik at de største cruiseskipene kan legge til der.

Bakke mener at noen av hans politiske motstandere er inkonsekvente i argumentasjonen, når de er negative til bybanen, men positive til cruiseskipene.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.