Uværet på Mallorca:

Cruiseskip krasjet: - Galskap

Tusenvis av briter var om bord i cruiseskipet P&O Britannia da fortøyningene ble slitt, og det drev ut mot havet.

DRAMATISK: Flere ble skadet i hendelsen. Bildet er fra en annen anledning, da skipet lå til kai i Liverpool. Foto: Gregg Wolstenholme/Bav Media/Shutterstock
DRAMATISK: Flere ble skadet i hendelsen. Bildet er fra en annen anledning, da skipet lå til kai i Liverpool. Foto: Gregg Wolstenholme/Bav Media/Shutterstock Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Et voldsomt uvær har skylt over ferieparadiset Mallorca den siste tida.

Søndag var det så mye vind og storm at fortøyningene til cruiseskipet P&O Britannia, som lå til kai i hovedstaden Palma de Mallorca, ble slitt av.

Passasjerer som var om bord da det skjedde forteller til BBC at skipet «fløt ut mot havet som en papirbåt», og at det på sin ferd krasjet med en tankbåt. Båtens gangbruer skal også ha falt i sjøen.

CRUISESKIP: Beboere i Stavanger er ikke fornøyd med cruiseskipene, dette sier reiselivsdirektør Per Morten Haarr og havnedirektør Magne Fjell om situasjonen. Reporter: Matias Grinde. Foto: Shad Madian. Klipp: Marthe Tveter Gjønnes. Vis mer

- Dramatisk

Hendelsen, som skjedde rundt klokka 11 søndag morgen, skal ha skjedd mens det lokale brannvesenet og mannskapet på båten gjennomførte en øvelse på en nødssituasjon.

- Det var galskap. Solsengene om bord begynte å fly, sier Dale Hopkin, en av passasjerene på båten, til nettstedet.

Ifølge Hopkin regnet det så mye at man ikke kunne se ut av skipets vinduer.

- Det var dramatisk. Jeg hørte en veldig høy lyd, og kunne ikke tro det jeg så, sier Hopkins kone, Tracy Hopkin, til nettstedet.

- Lettere skader

Flere passasjerer skal ha fått lettere skader, opplyser cruiseselskapet P&O til The Guardian.

- Søndag 27. august var P&O Cruises Britannia involvert i en værrelatert hendelse da skipet lå til kai i Palma de Mallorca. Et lite antall personer pådro seg lettere skader, og blir tatt hånd om av legesenteret om bord, sier en talsperson for selskapet til avisa.

- For at våre tekniske team skal kunne undersøke båten, vil Britannia ligge til kai i Palma de Mallorca i kveld, med underholdning og aktiviteter om bord, fortsetter vedkommende.

P&O Britannia har 13 dekk, og kan huse opp til 3647 gjester og et mannskap på 1350 personer. Skipet dro fra Southampton den 18. august, og skulle da seile i to uker i Middelhavet.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer