Uværet på Mallorca:

Cruiseskip krasjet: - Galskap

Tusenvis av briter var om bord i cruiseskipet P&O Britannia da fortøyningene ble slitt, og det drev ut mot havet.

DRAMATISK: Flere ble skadet i hendelsen. Bildet er fra en annen anledning, da skipet lå til kai i Liverpool. Foto: Gregg Wolstenholme/Bav Media/Shutterstock
DRAMATISK: Flere ble skadet i hendelsen. Bildet er fra en annen anledning, da skipet lå til kai i Liverpool. Foto: Gregg Wolstenholme/Bav Media/Shutterstock Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Et voldsomt uvær har skylt over ferieparadiset Mallorca den siste tida.

Søndag var det så mye vind og storm at fortøyningene til cruiseskipet P&O Britannia, som lå til kai i hovedstaden Palma de Mallorca, ble slitt av.

Passasjerer som var om bord da det skjedde forteller til BBC at skipet «fløt ut mot havet som en papirbåt», og at det på sin ferd krasjet med en tankbåt. Båtens gangbruer skal også ha falt i sjøen.

- Dramatisk

Hendelsen, som skjedde rundt klokka 11 søndag morgen, skal ha skjedd mens det lokale brannvesenet og mannskapet på båten gjennomførte en øvelse på en nødssituasjon.

- Det var galskap. Solsengene om bord begynte å fly, sier Dale Hopkin, en av passasjerene på båten, til nettstedet.

Ifølge Hopkin regnet det så mye at man ikke kunne se ut av skipets vinduer.

- Det var dramatisk. Jeg hørte en veldig høy lyd, og kunne ikke tro det jeg så, sier Hopkins kone, Tracy Hopkin, til nettstedet.

- Lettere skader

Flere passasjerer skal ha fått lettere skader, opplyser cruiseselskapet P&O til The Guardian.

- Søndag 27. august var P&O Cruises Britannia involvert i en værrelatert hendelse da skipet lå til kai i Palma de Mallorca. Et lite antall personer pådro seg lettere skader, og blir tatt hånd om av legesenteret om bord, sier en talsperson for selskapet til avisa.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.