Cutters: - Premierer døende bedrifter

Vekstselskaper raser mot regjeringens nye kompensasjonsordning, men taler for døve ører.

CORONARAMMET: Cutters har, som alle andre frisørsalonger, blitt nokså kraftig rammet av smitteverntiltakene i forbindelse med coronapandemien. De tar nå til orde mot regjerings nye kompensasjonsordning, som de mener slår feil ut. Foto: Fredrik Hagen / NTB
CORONARAMMET: Cutters har, som alle andre frisørsalonger, blitt nokså kraftig rammet av smitteverntiltakene i forbindelse med coronapandemien. De tar nå til orde mot regjerings nye kompensasjonsordning, som de mener slår feil ut. Foto: Fredrik Hagen / NTB Vis mer
Publisert

- De premierer døende bedrifter.

Daglig leder og gründer Kristian Hauge Solheim i frisørkjeden Cutters er bekymret for innholdet i regjeringens nye kompensasjonsordning for bedrifter med stort omsetningsfall.

Skulle sikre vekstbedrifter

Da coronapandemien feide inn over Norge i vår, skrudde regjeringen på plass en ordning som ble administrert av Skatteetaten. For at denne ordningen skulle slå rettferdig ut, ble det også lagt inn en såkalt «vekstfaktorjustering» i kompensasjonsordningen.

Målet med justeringen var at bedrifter som var i vekst ikke skulle komme dårligere ut enn bedrifter med fallende kurve.

- Den ordningen fungerte bra, sier Solheim.

Dersom kompensasjonsordningen hadde vært uten vekstfaktorjustering, ville omsetningsfallet til en bedrift blitt beregnet som differansen mellom omsetning i en gitt måned i 2019 og samme måned i 2020.

En vekstbedrift som i november 2019 omsatte for 100 millioner, og som omsatte for det samme i november 2020, ville falt utenfor en ordning som ikke justerer for vekst. Selv om bedriften kan bevise at det er rimelig å anta at de hadde omsatt for 150 millioner uten smitteverntiltakene.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer