Da kommer beslutningen

Mens Erna Solberg var statsminister, handlet ektemannen aksjer for over 100 millioner kroner. Fredag klokka 10 blir det klart om saken skal etterforskes av Økokrim.

AKSJEHANDEL: Ektemannen har utført over 3600 aksjehandler i perioden Erna Solberg var statsminister. Foto: Heiko Junge / NTB
AKSJEHANDEL: Ektemannen har utført over 3600 aksjehandler i perioden Erna Solberg var statsminister. Foto: Heiko Junge / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Rett etter høstens valg sprakk nyheten om at Erna Solbergs ektemann Sindre Finnes hadde drevet omfattende aksjehandel. Dette til tross for at han hadde fått klare retningslinjer om ikke å gjøre det så lenge kona var statsminister.

Fredag klokka 10 skal Økokrim offentliggjøre sin beslutning om det skal åpnes etterforskning mot Erna Solberg og Sindre Finnes.

Det skriver Økokrim i en pressemelding torsdag.

Over 3600 handler

I september la Høyre-leder Erna Solberg fram en liste som viste de over 3600 aksjehandlene ektemannen gjorde i perioden hun var statsminister fra 2013 til 2021.

Mediene har tidligere avslørt at en rekke av Finnes' aksjehandler skjedde tett opp mot saker i konas regjering. Flere av investeringene ble gjort innenfor shipping, lakseoppdrett og gruvedrift.

Solberg har selv innrømmet at lista viser at hun har vært inhabil i flere saker.

Mens hun var statsminister, har ektemannen eid aksjer for over 100 000 kroner i minst 45 selskaper. Dette var selskaper som Norsk Hydro, Nel, Kahoot, Yara, DNB, Equinor, Kongsberg Gruppen og Norwegian.

Nekter for innsidehandel

Solberg har nektet for å ha delt innsideinformasjon om selskaper med ektemannen.

Samtidig har Sindre Finnes kategorisk avvist at han har drevet innsidehandel.

Finnes' arbeidsgiver, Norsk Industri, har gjort en gjennomgang av aksjehandlene. Norsk Industri-direktør Stein Lier-Hansen opplyste da til Børsen at de ikke hadde funnet spor av innsidehandel.

- For Finnes vil det etter mitt syn være en fordel om Økokrim åpner etterforskning i saken. Jeg er trygg på at utfallet av en slik etterforskning vil vise at dette er en politisk sak, og ikke en juridisk sak, har Finnes' advokat Thomas Skjelbred tidligere uttalt til NTB.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer