- Da raser hele korthuset

Vladimir Putin fyrte løs mot Vesten fra talerstolen onsdag. Dette er en mann som leder et land med et ønske om en ny verdensorden, ifølge ekspert.

IKKE TAPT NOE: Onsdag sier Putin at de ikke har tapt noe som helst på krigen - men snarere styrket sin suverenitet. Foto: Sergey Bobylev / AP / NTB
IKKE TAPT NOE: Onsdag sier Putin at de ikke har tapt noe som helst på krigen - men snarere styrket sin suverenitet. Foto: Sergey Bobylev / AP / NTB Vis mer
Publisert

Onsdag tordnet det nok en gang mot Vesten fra russisk hold. På talerstolen fra Eastern Economic Forum i Vladivostok hevdet Vladimir Putin at Vesten skyter seg selv i foten med sine egne sanksjoner - og at de utgjør en trussel mot fred i verden.

- Uansett hvor mye noen måtte ønske å isolere Russland, så er det umulig, sa presidenten og hyllet samtidig den «betydelig større» rollen landene i Stillehavsregionen har inntatt i verden.

Putin hevdet også at den russiske økonomien klarer seg greit gjennom det han kaller «Vestens finansielle og teknologiske aggresjoner».

- Underdriver

Presidenten mener landets inflasjon er på vei ned, valuta- og finansmarkeder har stabilisert seg, arbeidsledigheten er historisk lav, og at prognoser for økonomien var mer optimistiske enn før krigen.

- Det ligger i sakens natur at et autoritært regime som Russland underdriver problemene, det er det ingen tvil om, sier professor i statsvitenskap ved NTNU, Jo Jakobsen, til Børsen.

Det er en propaganda-nødvendighet for Putin å framstille situasjonen bedre enn den er, ifølge professoren.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer