Jubler over MDG-nedtur

- Da var livet verdt å leve igjen

Investor Jan Petter Sissener mener valgresultatet er «så godt som man kunne forvente» for de borgerlige.

SOVER GODT: Investor Jan Petter Sissener lar seg ikke stresse av valgresultatet. Foto: Erlend Aas / NTB
SOVER GODT: Investor Jan Petter Sissener lar seg ikke stresse av valgresultatet. Foto: Erlend Aas / NTB Vis mer
Publisert

- Jeg gikk og la meg da det var sikkert at MDG var under sperregrensa. Da synes jeg livet var verdt å leve igjen, sier investor og fondsforvalter Jan Petter Sissener til Børsen dagen etter valget.

For etter at valgdirektoratets prognose klokka 21 i går kveld viste at Miljøpartiet De Grønne (MDG) lå an til å få 4,2 prosent, altså rett over sperregrensa, falt oppslutningen sakte, men sikkert utover kvelden.

- Fullstendig useriøse

Da det endelige valgresultatet var klart viste fasit 3,8 prosent, og partiet må nøye seg med tre representanter på Stortinget, fire færre enn anslagene viste da de var over grensa.

Det gleder åpenbart Sissener, som ikke legger skjul på at MDG er partiet han aller helst vil holdes utenfor regjeringskontorene.

- Jeg synes de er fullstendig useriøse, uten verken mål eller mening, utenom å rasere velferdsstaten. Dette valgresultatet var så godt som man kunne håpe på på borgerlig side, sier Sissener.

Valgresultatet viser at Arbeiderpartiet kan danne flertall sammen med SV og Senterpartiet. De tre partiene har til sammen 89 mandater.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.