Dæhlies «skatteparadis»: - Svært gunstig

Den lille, rolige byen i Sveits, hvor den norske skilegenden Bjørn Dæhlie nå bosetter seg, huser mer enn 27 000 selskaper og flere millionærer.

ZUG: Zug, den sveitsiske byen Bjørn Dæhli har bosatt seg i, er et av verdens mest populære skatteparadis. Foto: Sam Chadwick / Shutterstock / NTB
ZUG: Zug, den sveitsiske byen Bjørn Dæhli har bosatt seg i, er et av verdens mest populære skatteparadis. Foto: Sam Chadwick / Shutterstock / NTB Vis mer
Publisert

I en dal, omringet av de sveitsiske Alpene og innsjøen Zugersee, ligger rolige og idylliske Zug.

Byen kan virke som en alminnelig sveitsisk by, men den er i dag mest kjent for å ha et av verdens mest gunstige skattesystemer for eliten. Og her har Bjørn Dæhlie (54) og kona Vilde Falck-Ytter (54) nå bosatt seg.

Skattefordeler

Det var tidligere denne uka at skilegenden bekreftet at han flytter ut av Norge.

- Vi flytter til Sveits fordi det er et svært spennende utgangspunkt i Europa og at rammebetingelsene totalt sett er gode. Planen er å jobbe mindre og oppleve mer, og vi gleder oss veldig, sa Dæhlie til Nettavisen onsdag.

Toppetasjen de nå har flyttet til, i den sveitsiske byen Zug, hadde en prisantydning på 1,6 millioner sveitsiske franc, drøye 15 millioner norske kroner. Ifølge salgsannonsen kan leiligheten by på «absolutt privatliv», «vakker sjøutsikt» og fire og et halvt rom over 120 kvadratmeter.

Zug er kanskje en ukjent by for mange, men skilegenden er imidlertid ikke den første som forlater hjemlandet til fordel for den idylliske byen. Zug har nemlig lenge vært kjent som Europas «skatteparadis», og flere nordmenn har benyttet seg av det.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer