Regjeringen gjenopptar konsesjonsbehandlingen av strømkabelen NorthConnect til Storbritannia.
Men Ap på Stortinget sier mandag kabelen ikke kommer til å bli noe av.
Dagbladet er kjent med at forventet behandlingstid i saken er to til tre måneder.

Gir Støre tidsfrist
Ingen ny kabel
Ifølge Dagbladets opplysninger fra regjeringshold er det i praksis ingen sjanse for at den omstridte strømkabelen ser dagens lys under denne regjeringen.
Dermed lytter regjeringen til de kritiske røstene i egne rekker. Dette bekreftes til Dagbladet fra flere uavhengige hold.
Det pekes videre på at konsesjonsbehandlingen må gå sin gang formelt sett, men at utfallet likevel er gitt: Det blir ingen NorthConnect til Storbritannia i denne omgang.
Fra regjeringen pekes det på at man gjenopptar behandlingen av kabelen fordi det nå foreligger et bedre kunnskapsgrunnlag enn tidligere. I praksis peker alle piler i dette sterke kunnskapsgrunnlaget på å si nei til kabelen, erfarer Dagbladet.

Beskjed til Støre: - Få ned prisen nå
Regjeringserklæringen
Personene Dagbladet snakker med peker på regjeringserklæringen, som utvetydig slår fast at det ikke skal bygges noen nye utenlandskabler i denne stortingsperioden. Denne posisjonen er ikke endret, selv om regjeringen altså åpner for konsesjonsbehandling av kabelen, blir Dagbladet fortalt.
Senterpartiet på Stortinget har vært tydelig på at de ikke ønsker kabelen, og Arbeiderpartiets energiutvalg sa mandag at det ikke er ønskelig med nye utenlandskabler med det første. Det ønsker heller ikke SV.
- Vi tar det for gitt at regjeringen avslår søknaden. Noe annet ville vært svært oppsiktsvekkende i dagens situasjon med skyhøye strømpriser, sa SVs energipolitiker Lars Haltbrekken til NTB mandag ettermiddag.

Varsler råkjør: Alle krever svar
Avventende styreleder
NorthConnects styreleder Tore Olaf Rimmereid sier til Teknisk Ukeblad at han har notert seg at saken skal opp til ny behandling, men vil ikke si om han har håp om å få ja.
- Jeg har ikke noen kommentar til det. Vi ser at behandlingen er gjenopptatt og at vi skal komme med innspill som er relevant for behandlingen. Den vil vi selvfølgelig gjøre, sier Rimmereid.