Dagbladet erfarer: Ingen ny kabel

Regjeringen gjenopptar arbeidet med ny strømkabel til utlandet - men det hele er i praksis skyggeboksing. Dagbladet får opplyst at det ikke blir noen NorthConnect-kabel til Storbritannia.

SKULER MOT KABEL: Jonas Gahr Støre skal se på mens NorthConnect-kabel til Storbritannia utredes. Men utfallet er gitt, og det blir nei, ifølge Dagbladets opplysninger. Foto: Terje Pedersen / NTB
SKULER MOT KABEL: Jonas Gahr Støre skal se på mens NorthConnect-kabel til Storbritannia utredes. Men utfallet er gitt, og det blir nei, ifølge Dagbladets opplysninger. Foto: Terje Pedersen / NTB Vis mer
Publisert

Regjeringen gjenopptar konsesjonsbehandlingen av strømkabelen NorthConnect til Storbritannia.

Men Ap på Stortinget sier mandag kabelen ikke kommer til å bli noe av.

Dagbladet er kjent med at forventet behandlingstid i saken er to til tre måneder.

Ingen ny kabel

Ifølge Dagbladets opplysninger fra regjeringshold er det i praksis ingen sjanse for at den omstridte strømkabelen ser dagens lys under denne regjeringen.

Dermed lytter regjeringen til de kritiske røstene i egne rekker. Dette bekreftes til Dagbladet fra flere uavhengige hold.

Det pekes videre på at konsesjonsbehandlingen må gå sin gang formelt sett, men at utfallet likevel er gitt: Det blir ingen NorthConnect til Storbritannia i denne omgang.

Fra regjeringen pekes det på at man gjenopptar behandlingen av kabelen fordi det nå foreligger et bedre kunnskapsgrunnlag enn tidligere. I praksis peker alle piler i dette sterke kunnskapsgrunnlaget på å si nei til kabelen, erfarer Dagbladet.

Regjeringserklæringen

Personene Dagbladet snakker med peker på regjeringserklæringen, som utvetydig slår fast at det ikke skal bygges noen nye utenlandskabler i denne stortingsperioden. Denne posisjonen er ikke endret, selv om regjeringen altså åpner for konsesjonsbehandling av kabelen, blir Dagbladet fortalt.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer