Simon Spies:

Danmark rystes av nye opplysninger

Ingen stilte spørsmål ved reiselivskongens «morgenbolledamer». Nå har ny dokumentar satt Danmark på hodet.

OMRINGET AV JENTER: Simon Spiels avbildet på 70-tallet. Foto: Pressens Bild / TT / kod 190 / NTB
OMRINGET AV JENTER: Simon Spiels avbildet på 70-tallet. Foto: Pressens Bild / TT / kod 190 / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

De siste dagene har den nå avdøde rikingen Simon Spies gjort comeback i rampelyset. Men denne gangen sørger ikke overskriftene for at han hylles og elskes av det danske folk.

Han ble for tiår siden kalt «Danmarks reisekonge». Nå omtales han som «Danmarks Jeffrey Epstein».

Den ferske dokumentaren fra Danmarks Radio viser nye sider ved den vellykkede forretningsmannens private liv. Og de kaster på ingen måte glans over hans ettermæle.

«Morgenbolledamer»

Spies Rejser ble startet i 1956, av den da 35 år gamle Simon Spies. Selskapet skulle vokse seg til å bli Skandinavias største reiseselskap, og pakkereiser til Syden ble den nye sommerferien.

Pengene rant inn, og Spies ble en velstående mann - i sterk kontrast til hans fattige levekår som barn. Alkohol, jenter og blitsregn omringet forretningsmannen. Hans utsvevende livsstil gjorde ham til et yndet objekt i tabloidpressen, og han figurerte ofte i danske Se og Hør.

Begrepet «morgenbolledamer» ble innført av reiselivskongen, etter at han ansatte unge jenter til å bake brød om morgenen. Men bolle har også en annen betydning i Danmark - knulle. Og det var ingen godt skjult hemmelighet at det var nettopp det som skjedde på soverommet til den stadig eldre Spies.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer