Russland:

- Danmark svarer ikke

Russland krever Nord Stream-svar fra Danmark.

TALSKVINNE: Russiske Maria Zakharova. Foto: AP/NTB
TALSKVINNE: Russiske Maria Zakharova. Foto: AP/NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det russiske Utenriksdepartementet krever svar fra Danmark i forbindelse med sabotasjen på Nord Stream-ledningene, det kommer fram i en uttalelse fra departementet ifølge Tass.

- Selv om Danmark nektet å gjennomføre en felles etterforskning av sabotasjehandlingen, vil Russlands utenriksdepartement fortsette å kreve at den danske regjeringen gir svar på spørsmålene som er stilt, skriver departementets talskvinne Maria Zakharova.

Hun hevder at Danmark har nektet å svare på gjentatte russiske henvendelser.

Danske Ritzau skriver at utenriksdepartementet har opplyst dem om at Danmark fortløpende har informert Russland om etterforskningen.

Russland har lenge vært klare på at de ønsker å være involvert i en internasjonal etterforskning av hendelsen og tirsdag ba president Vladimir Putin Danmark om å åpne for russisk deltakelse ettersom russiske Gazprom er hovedeier av rørledningene, meldte nyhetsbyråene TASS og RIA.

Det nekter Danmark å gjøre.

- Både Danmark, Sverige og Tyskland er rettsstater, og man kan ha tillit til våre undersøkelser, sa utenriksminister Lars Løkke Rasmussen ifølge NTB.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.