Danmarks rikeste etter familietragedien

Anders Holch Povlsen opplevde det tyngste året i sitt liv.

RIKEST: Anders Holch Povlsen er igjen Danmarks rikeste mann, ifølge Bloomberg. Foto: Bo Amstrup / Ritzau Scanpix via AP / NTB
RIKEST: Anders Holch Povlsen er igjen Danmarks rikeste mann, ifølge Bloomberg. Foto: Bo Amstrup / Ritzau Scanpix via AP / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

For inntil ganske nylig var den danske klesmilliardæren Anders Holch Povlsen en ukjent person utenfor Danmarks grenser, men det endret seg dramatisk etter tragedien på Sri Lanka i april 2019.

Da var det en serie eksplosjoner og selvmordsangrep mot luksushoteller og kirker rundt om i Sri Lanka. På et av luksushotellene bodde Holch Povlsen sammen med kona Anne (40) og deres fire barn.

Fikk tvillinger

Alfred, Agnes og Alma var blant de mange som mistet livet denne dagen. De var henholdsvis fem, tolv og femten år gamle da de ble drept.

Igjen etter familietragedien satt ekteparet og deres ti år gamle datter Astrid igjen med en ubeskrivelig sorg.

I mars i år kunne familie derimot dele en mye hyggeligere nyhet, nemlig at de hadde blitt foreldre til tvillinger.

De to små jentene kom til verden 11. mars. Tidspunktet er også verdt å merke seg, for det var omtrent på dette tidspunktet at coronaviruset for alvor lammet Skandinavia.

Fikk kritikk

Det rammet Holch Povlsens forretninger. Som 28-åring tok milliardæren over foreldrene Truls og Merete Povlsens livsverk, Bestseller.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer