Danmarks rikeste sparker 750 ansatte

750 ansatte i Bestseller-konsernet mister jobben på grunn av coronakrisa.

BESTSELLER: Eier og administrerende direktør i Bestseller, Anders Holch Povlsen, og kona Anne Holch Povlsen avbildet i 2018. Foto: Olufson Jonas/Ritzau Scanpix via AP
BESTSELLER: Eier og administrerende direktør i Bestseller, Anders Holch Povlsen, og kona Anne Holch Povlsen avbildet i 2018. Foto: Olufson Jonas/Ritzau Scanpix via AP Vis mer
Publisert

Bestsellers eier og Danmarks rikeste mann, Anders Holch Povlsen, kunne for tre måneder siden presentere et flott årsregnskap for motekonsernet, med et overskudd på 2,1 milliarder danske kroner.

Nå har situasjonen snudd på hodet. Fredag sendte Bestseller ut en pressemelding, hvor konsernet opplyste om at 750 ansatte mister jobben sin.

- Dyp krise

Bestseller står bak kjente merker som blant annet Jack & Jones, Vero Moda og Only. Butikkene er hardt rammet av sviktende salg på grunn av coronakrisa.

I pressemeldinga skriver Bestseller at oppsigelsene skjer på bakgrunn av coronaviruset og krisa som har oppstått som følge av viruset.

- På bare noen uker har vi gått fra utsikten til det sterkeste regnskapsåret noensinne til å havne i en dyp krise, sier administrerende direktør og eier Povlsen i pressemeldinga, ifølge danske TV 2.

- Derfor er det også med stor sorg at vi i dag er tvunget til å si opp 750 medarbeidere, sier han videre.

- Merkelig

Det går ikke ubemerket hen. Etter at pressemeldingen fikk omtale i mange danske medier, følger danske Ekstra Bladet opp med kritikk mot den rike konserneieren.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer