Dansk «Exit»-begeistring: - Hva i helvete?

NRK-suksessen «Exit» vekker begeistring i Danmark, men finansfolket der er litt uenige om hvor realistisk serien er.

«EXIT»: NRK serien «Exit» ble svært populær i Norge, og nå tiltrekker den seg også seere fra våre naboland. Foto: Fremantle/NRK

«EXIT»: NRK serien «Exit» ble svært populær i Norge, og nå tiltrekker den seg også seere fra våre naboland. Foto: Fremantle/NRK

Vis mer
Publisert

Torsdag hadde sesong 3 av TV-serien «Exit» premiere i Danmark. Serien har tatt hele Skandinavia med storm, men det er uenighet i hvor stor grad serien er realistisk.

- Hvor gærne er folk?

Lars Juhl, som er coach og rådgiver for flere danske bedriftsledere, er stor fan av «Exit», men kjenner seg ikke helt igjen i skildringene av finansmiljøet.

- Det er litt vilt noen ganger med fester og alkohol. Men skildringene i «Exit» er ekstreme. Ingen i min krets tar kokain for eksempel. Jeg har aldri noen gang blitt tilbudt det, sier han til Finans.dk, og legger til:

- Det er litt sånn: Hva skjer, mann. Hva i helvete har vi gått glipp av? Hvor gærne er folk?

Juhl mener de fleste i finansbransjen er seriøse og hardtarbeidende, men anerkjenner samtidig at det finnes noen «råtne egg».

- I forbindelse med et samarbeid med People Test Systems ble jeg oppmerksom på at eiere som leder sin egen bedrift generelt har flere «mørke sider», blant annet når det gjelder egoisme og kynisme, enn andre ledere og ansatte, forklarer han til avisen.

Vil kunne finne lignende situasjoner

Den suksessfulle grunderen Martin Thorborg er også svært begeistret for serien, og kjenner seg til dels igjen i «Exit»-festene.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.