Danske Bank kutter 400 stillinger

Må si opp rundt 230 medarbeidere - deriblant i Norge.

TAR GREP: Danske Bank søker mer luft i budsjettet, og kvitter seg nå med flere hundre ansatte. Foto: REUTERS/Nikolaj Skydsgaard/File Photo
TAR GREP: Danske Bank søker mer luft i budsjettet, og kvitter seg nå med flere hundre ansatte. Foto: REUTERS/Nikolaj Skydsgaard/File Photo Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Danske Bank kunngjør i en pressemelding at de skal kutte 400 stillinger, noe som innebærer at rundt 230 ansatte på tvers av konsernet blir sagt opp. Det var Finans Watch som først omtalte saken.

- Siden det ikke har vært mulig å finne andre stillinger til alle berørte medarbeidere, må vi si opp rundt 230. Det er ikke enkelt å ta farvel med dyktige og dedikerte medarbeidere, men det er dessverre en nødvendig del av vår plan for å redusere kostnadene og sikre at vi også framover er konkurransedyktige, heter det i en pressemelding.

Konsernet har totalt 662 filialer i 15 land, og har over 21 500 fulltidsansatte.

- Påvirkes i Norge

Av de 230 medarbeiderne som mister jobben, rammes 120 personer i Danmark. 60 ansatte blir berørt i Finland, og 44 ansatte i Litauen blir sagt opp. Enkelte ansatte i Sverige og Norge mister også jobben, opplyser banken.

- I Norge påvirker dette i underkant av ti årsverk der vi har funnet andre stillinger for de aller fleste, men for noen få er vi nå i dialog om andre løsninger, opplyser Karsten Breum, HR-direktør i Danske Bank, til Børsen.

- Når ble de berørte informert om at de er sagt opp?

- Som sagt har vi i Norge funnet stillinger for de aller fleste og dette har vært en prosess over de siste dagene. Alle vil i utgangspunktet jobbe ut oppsigelsestiden med mindre man blir enige om noe annet.

Storkutt

Allerede i midten av januar ble det klart at Danske Bank ville kvitte seg med 2000 medarbeidere. Ifølge Politiken ble det da gitt et tilbud om frivillig sluttavtaler. Fra tidligere hadde storbanken innført ansettelsesstopp.

- Som et ledd i vår plan om å bli en bedre bank har vi behov for å redusere kostnadene, så vi blant annet kan investere markant i å bli en enda mer digital, enkel og effektiv bank, uttalte Anne Knøs, midlertidig HR-chef i Danske Bank til Politiken den gang.

Vi bryr oss om ditt personvern

borsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer