Danske Bank kutter 400 stillinger

Må si opp rundt 230 medarbeidere - deriblant i Norge.

TAR GREP: Danske Bank søker mer luft i budsjettet, og kvitter seg nå med flere hundre ansatte. Foto: REUTERS/Nikolaj Skydsgaard/File Photo
TAR GREP: Danske Bank søker mer luft i budsjettet, og kvitter seg nå med flere hundre ansatte. Foto: REUTERS/Nikolaj Skydsgaard/File Photo Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Danske Bank kunngjør i en pressemelding at de skal kutte 400 stillinger, noe som innebærer at rundt 230 ansatte på tvers av konsernet blir sagt opp. Det var Finans Watch som først omtalte saken.

- Siden det ikke har vært mulig å finne andre stillinger til alle berørte medarbeidere, må vi si opp rundt 230. Det er ikke enkelt å ta farvel med dyktige og dedikerte medarbeidere, men det er dessverre en nødvendig del av vår plan for å redusere kostnadene og sikre at vi også framover er konkurransedyktige, heter det i en pressemelding.

Konsernet har totalt 662 filialer i 15 land, og har over 21 500 fulltidsansatte.

- Påvirkes i Norge

Av de 230 medarbeiderne som mister jobben, rammes 120 personer i Danmark. 60 ansatte blir berørt i Finland, og 44 ansatte i Litauen blir sagt opp. Enkelte ansatte i Sverige og Norge mister også jobben, opplyser banken.

- I Norge påvirker dette i underkant av ti årsverk der vi har funnet andre stillinger for de aller fleste, men for noen få er vi nå i dialog om andre løsninger, opplyser Karsten Breum, HR-direktør i Danske Bank, til Børsen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer