Danskene flyr litt mindre

Etter ti år med økning i antallet avreiser fra København lufthavn Kastrup har det i 2019 vært en liten nedgang, ifølge den danske avisa Politiken.

NEDGANG: Dansker flyr litt mindre etter ti år med økning i antall avreiser fra Kastrup. Foto: Erik Johansen / NTB scanpix
NEDGANG: Dansker flyr litt mindre etter ti år med økning i antall avreiser fra Kastrup. Foto: Erik Johansen / NTB scanpix Vis mer
Publisert

I 2018 var det 12 228 924 avreiser fra Kastrup uten transitt. Fremskrevne tall for 2019 viser at tallet på avreiser har falt med rundt 77 000 til 12 152 194 i år, skriver avisa.

Turismeforsker Jørgen Ole Bærenholdt ved Universitetet i Roskilde kaller 2019 et viktig vendepunkt etter ti sammenhengende år med stigende passasjertall i flytrafikken i Danmark.

– Å endre våre reisevaner er som å vende en supertanker. Så når vi ser relativt små endringer, kan det være fordi skipet er i ferd med å endre kurs. Klimautfordringene er med å snu utviklingen, blant annet når ekstremvarme i Sør-Europa får folk til å velge bort ferien dit, sier han til avisa.

Også i Aalborg har færre passasjerer valgt å fly fra flyplassen, som har hatt en passasjernedgang på 10 prosent i 2019. Mens det i Billund har det vært en økning på 5 prosent.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

borsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer