Dansker køer for ellevilt «øltilbud»

Mens tusenvis av dansker stilte seg i kø for å motta Janssen-vaksinen, ventet et knippe av dem heller på å endelig kunne legge ut på et tradisjonsrikt ølmaraton.

HÅP: Joppe Gjelseth håper Raymond Johansen lar barene åpne igjen. Video: Jenny Emilie Aas / Dagbladet Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Vertshuset Viggo i Fyn, Odense har i mer enn 25 år tilbudt et konsept som er like enkelt som det er populært:

Drikk ti halvlitere, og få et personlig krus med datoen for prestasjonen inngravert hengt opp i baren.

Det er lokalavisa Fyens Stiftstidende som omtaler den fuktige tradisjonen - som kalles å «drikke dato».

I lang tid har Odense-folket vært forvist til private hjem hvis de vil hive innpå et tosifret antall pils. Årsaken er en lengre nedstengning.

Nå har imidlertid baren åpnet dørene igjen. Savnet etter å drikke dato manifesterte seg lørdag i en kø på mer enn 50 øltørste dansker. Noen sto i kø i flere timer.

Danske Mathilde Skjoldborg (21) og Thais Hansen (28) forteller til lokalavisa at de sto i kø i mer enn to timer for å slippe inn i baren på slaget 10.00.

Vertshuset ble fullt på kort tid da de åpnet dørene.

Den danske avisa B.T. noterer at rekorden for flest antall «datoer» satt til livs holdes av den lokale legenden Elvis Morrision. Han skal ha fullført ølmaratonet hele 1020 ganger. Det tilsvarer 5100 liter øl.

Nyheten kommer samtidig som det ble klart at flere tusen dansker stiller seg i kø for å motta den omstridte coronavaksinen fra Janssen gjennom en nyetablert ordning for vaksinering utenfor det danske vaksinasjonsprogrammet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer