Julehandel på Vinmonopolet

Datoene du må huske

Slik sikrer du deg at akevitten kommer i hus før jul.

VARSLER REKORDSALG: Salget i desember ligger vanligvis åtti prosent over snittet for en vanlig måned. Desember 2020 ligger an til å bli tidenes salgsmåned for Vinmonopolet. Foto: Gorm Kallestad / NTB
VARSLER REKORDSALG: Salget i desember ligger vanligvis åtti prosent over snittet for en vanlig måned. Desember 2020 ligger an til å bli tidenes salgsmåned for Vinmonopolet. Foto: Gorm Kallestad / NTB Vis mer
Publisert

Lille julaften 2019:

Fra Honningsvåg i nord til Mandal i sør strømmet nesten en halv million nordmenn inn dørene til Vinmonopolet, for en siste julehandel.

Det er et scenario kommunikasjonssjef Jens Nordahl håper å unngå i corona-året 2020.

- Planlegg årets julehandel. Ikke utsett innkjøpene, er Nordahls klare beskjed.

Varsler «ordentlig trøkk»

Skal du sikre deg tradisjonelle drikkevarer som akevitt og portvin, eller gi bort ei flaske rødvin til jul, er det to datoer du bør huske, ifølge Nordahl:

  • 7. desember er siste frist for å bestille dersom du ønsker å få varene utlevert på Posten, på Vinmonopolet eller på døra.
  • Skal du handle i fysisk utsalg er det verdt å merke seg at køene ventes å være betydelige etter 15. desember.

- Vi vet at da kommer det til å være ordentlig trøkk, sier kommunikasjonssjefen om den siste uka før jul.

Han oppfordrer ikke nordmenn til å vente helt opp til 15. desember. Helst ser han at vi starter med juleinnkjøpene allerede nå i november, og fordeler oss over de neste ukene, for å unngå kø.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.