Kristin Andresen:

Datterens huskjøp: - Helt vill

Kort tid etter at Katharina Andresen punget ut for Norges dyreste bolig, kunngjorde faren at han ville overføre Ferd til en stiftelse. Det hadde ingenting med hverandre å gjøre, ifølge moren.

SKAPTE OVERSKRIFTER: Katharina Andresen og mamma Kristin Andresen. Førstnevnte kjøpte nylig Norges dyreste bolig. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør
SKAPTE OVERSKRIFTER: Katharina Andresen og mamma Kristin Andresen. Førstnevnte kjøpte nylig Norges dyreste bolig. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør Vis mer
Publisert

I november ble det kjent at milliardærarving Katharina G. Andresen (28) hadde bladd opp svimlende 585 millioner kroner for sitt og forloveden, Frederic Kvasnes', nye hjem på Bygdøy.

Med det smadret hun den tidligere rekorden for Norges dyreste bolig.

- Katharina fortalte at hun hadde funnet sitt drømmehus med nydelig utsikt som var ferdig renovert. Det er en kjempefin eiendom. Men prisen ble jo helt vill. Det er ikke noe man kan komme bort fra, at hun har betalt veldig, veldig mye for det huset, sier mamma Kristin G. Andresen til Børsen.

Prissjokk

Hun har selv drevet som eiendomsutvikler i en årrekke. At dattera hadde lagt inn et bud på over en halv milliard for drømmehuset, visste verken hun eller ektemannen, Ferd-eier Johan H. Andresen.

- Jeg visste at hun var veldig interessert i Sjømannskirken, men visste ikke prisen og heller ikke at hun hadde lagt inn et bud. Hun er jo så positiv og glad for huset, så vi får heller prøve å komme over prisen, sier hun.

Like etter stilte faren opp i et intervju med svenske «Affärsvärlden». Her sa han blant annet at han angret på at døtrene, Katharina og lillesøster Alexandra Andresen (27), arvet 42,5 prosent hver av Ferd-konsernet i 2007.

Video originally published on dagbladet.no/dbtv.no on 04.12.2015 - UBEHAGELIG: Katharina Andresen regner som en av Norges rikeste. Hos Skavlan snakker hun ut om hvordan hun taklet dette i barndommen. Video: NRK Vis mer

Ikke lenge etter kom det også en pressemelding fra Johan H. Andresen hvor han kunngjorde at Ferd-kontrollen skulle overføres til en stiftelse.

Avviser spekulasjoner

«Jeg er forgjengelig. Det er greit å ta inn over seg. Derfor vil A-aksjene, som jeg i dag eier og som stemmemessig kontrollerer Ferd, seinest ved min død overtas av Ferd-stiftelsen», skrev han.

- Dette hadde ingenting med Katharinas kjøp å gjøre, men det blir framstilt slik i pressen. At alt med framtidsfullmakter, testamenter, stiftelsesdokument og aksjonæravtaler var et resultat av Katharinas kjøp. Det var det definitivt ikke. Dette er en prosess som har foregått over flere år. Katharinas huskjøp utløste ikke etableringen av stiftelsen, sier Kristin.

Finansavisen skrev blant annet at de hadde snakket med flere kilder som hevdet at eiendomskjøpet hadde skapt irritasjon internt i familien. I neste avsnitt skriver de om Johans arveanger og det nylige grepet om å overføre selskapet.

Kristin understreker at alle detaljene ikke er satt.

- Det er ingenting som er spikret for framtida, sier hun.

MILLIARDÆRTOMTA: Det nye hjemmet til Katharina Andresen på Bygdøy. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
MILLIARDÆRTOMTA: Det nye hjemmet til Katharina Andresen på Bygdøy. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer

Katharinas nye hjem er på 5,9 mål. Eiendommen består av en hovedbolig på 533 kvadratmeter og en portnerbolig på 87 kvadratmeter. Den tilhørte tidligere Den indre Sjømannsmisjon, men ble kjøpt av Hans Øivind Nordvik for 57 millioner kroner i 2014. Etter oppfordring fra Byantikvaren satte han bygningsmassen i stand tilnærmet slik den opprinnelig var i 1916.