- De dyreste går først

Oppmøtet var rekordstort da Vinmonopolet på Aker Brygge åpnet dørene for årets mest eksklusive dråper. Flaskene til 55 000 kroner var det første som ble revet bort.

VINKØ: Det årlig Burgund-slippet på Vinmonopolet får voksne mennesker til å legge seg i soveposen foran butikken i flere uker i forkant. Med priser på opptil 55.000 kroner flaska, kniver de om hvem som får tak i det aller beste. Video: Endre Vellene Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

To timer inn i det eksklusive Burgund-slippet hadde Vinmonopolets spesialbutikker solgt vin for 8,5 millioner kroner.

Hvert eneste minutt gjennom de to første timene la Burgund-kundene igjen 70 000 kroner på Vinmonopolets spesialbutikker torsdag.

Størst salg de første to timene var det på Aker Brygge-polet, der de ivrigste kundene hadde overnattet på fortauet utenfor i tre uker.

Her la kundene igjen 28 333 kroner hvert eneste minutt den første timen.

Millionsalg

- Butikken på Aker Brygge solgte Burgund-viner for 1,7 millioner kroner den første timen og 1,65 millioner kroner den andre timen, sier informasjonssjef Jens Nordahl i Vinmonopolet til Børsen.

- Er det uvanlig mye eller bare litt mer enn normalt?

- Snittprisen omregnet til en vanlig 0,75 flaske stoppet på 2250 kroner den første timen. Deretter sank omregnet flaskepris til 1718 kroner den neste timen. Til sammenligning var snittprisen for en flaske vin i spesialbutikkene tirsdag denne uka 305 kroner.

Dyreste først

De to første timene etter Burgund-slippet torsdag ble det totalt solgt for 8,5 millioner kroner i de sju spesialbutikkene.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

borsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer