Restauranter og utelivsbransjen:

- De er redde

Etterlyser ett tiltak for å hindre nye permitteringer og oppsigelser.

NYE RESTRIKSJONER: Igjen må restauranter og utelivsbransjen innføre skjenkestopp og andre tiltak. Foto: Annika Byrde / NTB
NYE RESTRIKSJONER: Igjen må restauranter og utelivsbransjen innføre skjenkestopp og andre tiltak. Foto: Annika Byrde / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Restaurant- og utelivsbransjen blir nok en gang pålagt restriksjoner på grunn av corona-situasjonen. På tirsdagens pressekonferanse ble de nye tiltakene lagt fram.

Ivar Horneland Kristensen, administrerende direktør i Virke, sier til Børsen at de er glade for å bli hørt når det nå rulles ut ny kompensasjon til næringslivet. Han etterlyser imidlertid ett tiltak.

- Nå er det viktig at ordningene spisses, slik at de treffer der behovet er størst. Vi er opptatt av å komme i gang med å få avklart innholdet i innretningen. Men vi må også få i gang lønnsstøtte sånn at man kan holde folk i aktivitet og jobb, sier Kristensen.

Frykter tapt kompetanse

Den nasjonale kompensasjonsordningen for næringslivet blir gjenåpnet for månedene november og desember, med noen justeringer. Maksimal utbetaling blir lavere enn før, slik at ordningen først og fremst treffer mindre aktører.

Men ifølge den administrerende direktøren er det nettopp lønnsstøtte de fleste virksomhetene nå etterlyser. Dette fordi lønn er mange av bedriftenes største kostnad.

- De er redde for å miste kompetansen de nå har fått inn den korte tida de har kunnet drive normalt. En jeg snakket med i forrige uke hadde fått inn ti kokker og var svært fornøyd, men var nå redd for å miste disse igjen på grunn av redusert drift. Lønnsstøtteordningen vil vi nå prøve å få på plass og få avklart så raskt som overhodet mulig. Alternativet er at en del må permittere igjen eller i verste fall gå til oppsigelser, sier Kristensen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.