SAS-streiken:

- De får det ikke til

På overtid av overtiden er partene i SAS-konflikten nærmere en løsning enn noen gang tidligere. Likevel kan alt rakne i dag.

VIL HA AVKLARING: Blir det ingen løsning i SAS-konflikten mandag, er SAS trolig ferdig med å forhandle, sier selskapets forhandlingsleder. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet
VIL HA AVKLARING: Blir det ingen løsning i SAS-konflikten mandag, er SAS trolig ferdig med å forhandle, sier selskapets forhandlingsleder. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Alt tyder på at de dramatiske forhandlingene mellom SAS og pilotene er inne i et skjebnedøgn. Begge parter varslet mandag morgen at de forventer en avklaring snarlig.

Flyanalytiker Hans Jørgen Elnæs i Winair, sier til Børsen at han er veldig usikker på hva som kommer til å skje i dag.

- Jeg tror begge partene er veldig gira på å få til en avtale, men de får det ikke til, sier han.

- Dette er en situasjonen som vi ikke har sett i Skandinavia før, og det er flere tusen passasjerer som blir påvirket av dette hver dag. Vi må avvente å se, men jeg tror det kan bli dramatisk om det blir et brudd. Nøyaktig hva det vil bety for SAS, tør jeg ikke spekulere i, fortsetter han.

Før partene startet på den sjette dagen på rad med forhandlinger i Stockholm, varslet SAS' forhandlingsleder at de mest sannsynlig er avhengig av en løsning i dag.

- Vi begynner å nærme oss et tidspunkt hvor jeg som forhandlingsleder må innse at nå kommer vi ikke lenger, sa forhandlingsleder Marianne Hernæs og la til at man på et eller annet tidspunkt må innse at slaget er tapt.

- Jeg forventer at man må finne ut av om det blir en løsning eller ei. Jeg synes det er uverdig. Det er uverdig for SAS å stå i streik lenger enn dette her, sa Henrik Thyregod, leder av Dansk Pilotforening, på vei inn til dagens forhandlinger.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer