- De neste vintrene blir grusomme

Belgias energiminister ber de europeiske landene ta grep for å løse gassproblemene.

DYSTRE SPÅDOMMER: Belgias energiminster Tinne Van der Straeten er bekymret for vintrene som kommer. Foto: NTB
DYSTRE SPÅDOMMER: Belgias energiminster Tinne Van der Straeten er bekymret for vintrene som kommer. Foto: NTB Vis mer
Publisert

Belgias energiminister spår dystre vintre i årene som kommer, som følge av krigen i Ukraina og de høye gassprisene i Europa. Det melder BBC.

- De neste fem til ti vintrene blir grusomme hvis vi ikke gjør noe. Vi må gjøre noe med kjernen av problemet, på et europeisk nivå, og jobbe for å fryse gassprisene, skriver Tinne Van der Straeten på twitter.

Flere av EU-landene har slitt med skyhøye energipriser etter den russiske invasjonen av Ukraina, som følge av sanksjonene som har blitt innført. Flere land gjør iherdige forsøk på å kutte importen av russisk gass og olje, som har medført kraftig prisøkning.

Rekorddyr sommer

Etter en sommer preget av rekordhøye strømpriser og rekordlav fyllingsgrad i vannmagasinene i Sør-Norge, vurderer regjeringen å kutte i strømeksporten til Europa. Tyskland er et av landene Norge utveksler kraft med gjennom utenlandskabelen Nordlink.

Helt konkret ser regjeringen på en ordning der strømeksporten reduseres automatisk hvis magasinfyllingen går under et gitt nivå.

Detaljene i regjeringens strømplan er foreløpig ikke kjent, men signalene fra Norge har vakt kraftige reaksjoner i våre naboland.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer