- De ofrer oss

Regjeringens krisepakke er krise, ifølge Virke Reiseliv. - De tar et valg om å ofre disse arbeidsplassene, er dommen.

TILTAK: Regjeringen bevilger 17,8 milliarder kroner i corona-støtte. Video: NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- Dette er så svakt at det ikke kan kalles en krisepakke for reiselivets del. Mangelen på tiltak rettet mot reiselivet, serveringsbransjen og eventbransjen er oppsiktsvekkende, sier Astrid Bergmål, leder i Virke Reiseliv til Børsen.

- Det er også veldig oppsiktsvekkende at det ikke kommer mer hjelp for neste år. Vi vet at restriksjonene ikke er over rett etter februar, da kompensasjonsordningene avsluttes. Når de velger å ikke levere på dette behovet, så tar de et valg om å ofre disse arbeidsplassene i reiselivet, event og servering, sier Bergmål.

- Unngå konkurs

Hun snakker om den nye krisepakken som ble lagt fram av regjeringen i dag. I pakken ligger tiltak til en verdi av 17,7 milliarder kroner.

Blant tiltakene er en ny, bred kompensasjonsordning som skal hjelpe næringslivet gjennom en ny tung fase av pandemien. Regjeringen har satt av fem milliarder kroner til den nye ordningen, som skal omfatte alle bedrifter som har en omsetningssvikt på 30 prosent eller mer sammenliknet med samme måned året før.

- Formålet er å unngå at ellers levedyktige bedrifter og omstillingsdyktige bedrifter går konkurs, sier næringsminister Iselin Nybø.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.