De superrikes skjulte luksus-bunker

Den amerikanske overklassen flykter til hemmelig bunker i Kansas i frykt for coronavirus.

SURVIVAL CONDOS: På et hemmelig sted i Kansas har Larry Hall bygget en «overlevelsesbunker» for USAs overklasse. Video: Expressen. Reporter: Elias Kr. Zahl-Pettersen Vis mer
Publisert

På et hemmelig sted i Kansas i USA har Larry Hall bygget en overlevelsesbunker for USAs aller rikeste. Hit kan overklassen flykte om det skulle bli apokalypse, krig eller pandemi.

Den svenske avisa Expressen har fått komme på innsida av luksusbunkeren, som har svømmebasseng, skytebane og nok forsyninger til å holde i årevis.

- Alt er crème de la crème her, sier mannen bak konseptet, Larry Hall, til den svenske avisa.

Dagbladet har fått tillatelse til å bruke Expressens bilder fra innsida av «The survival condos».

Tidligere rakettsilo

Bevæpnede sikkerhetsvakter i kamuflasjeuniform overvåker området 24 timer i døgnet. Bunkeren består av 15 etasjer, lokalisert 60 meter under bakken.

Før den ble gjort om til et underjordisk luksuskompleks, ble bunkeren brukt som rakettsilo under den kalde krigen. Her ble det oppbevart interkontinentale ballistiske missiler (ICBM-er), skriver Army Times.

I åra etter 1959 var rakettene blant de dødeligste gjenstandene på jorda, men i 1965 ble de 72 rakettsiloene avviklet, ifølge VICE. Halvparten av siloene ble ødelagt av regjeringen og resterende ble auksjonert bort.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer