De superrikes villeste ferier

Pingvingbesøk på hotellrommet eller skattejakt med havfruer? Det er mulig – bare du har penger nok.

HAVFRUEGÅTE: En eventyrlysten gruppe som reiste rundt i Norge fikk gåter overlevert av havfruer. Foto: Shutterstock / NTB
HAVFRUEGÅTE: En eventyrlysten gruppe som reiste rundt i Norge fikk gåter overlevert av havfruer. Foto: Shutterstock / NTB Vis mer
Publisert

Det meste er mulig så lenge man har penger nok, og lite illustrerer det bedre enn «ferievanene» til de aller rikeste blant oss.

Det er ikke alle som nøyer seg med en tur til St. Tropez, Qatar eller andre rådyre feriedestinasjoner. Det må noe ekstra til. Som følge av det har det vokst seg fram en helt egen luksusreise-industri.

Pingvin på hotellrommet

Blant aktørene som hjelper dem med tykk lommebok med ferieopplevelsen er luksusconscierge-selskapet Element Lifestyle.

For dem betyr jobben at de noen ganger ikke bare nøyer seg med å ta mot bestilling på en rå ferieopplevelse, men også går til det skritt å overraske kunden.

For hva gjør man om kundens kjæreste er fullstendig oppslukt av pingviner? Du låner tre pingviner fra en dyrehage en ettermiddag, og sørger for at de er på hotellrommet når kjæresteparet sjekker inn, skriver CNN.

- Da vi fikk vite at kjæresten elsket pingviner, så fikk vi en idé. Kan vi hyre inn en dyrepasser? Kan vi få hotellet med på ideen? Vi begynte å ringe rundt og det var faktisk ganske lett, forteller Michael Albanese, grunnlegger av Element Lifestyle.

- Det var tre pingviner til sammen. En var litt gretten og sto i hjørnet. Men det satt tonen for hele helgen.

Eventyrreise i Norge

For andre kan en tur til Norge være en del av den store feriedrømmen. Charterselskapet Y.CO har arrangert noen ganske spektakulære eventyr i åras løp, inkludert en tur gjennom Norge der en gruppe ga dem et nær ubegrenset budsjett.

«Skap et eventyr som er bortenfor de villeste drømmene».

For Y.CO ble det startpunktet for et prosjekt som tok flere måneder, og som ganske riktig endte med en ellevill ferie for gruppen.

Y. CO-grunnlegger Charlie Birkett forteller at det hele endte opp med blant annet skattejakt med havfruer, live biljakt og en ABBA-fest på taket av ABBA-museet i Stockholm.

UVANLIG HENVENDELSE: Petter Stordalen måtte nylig ta affære da Gerd (71) sendte ham et pengekrav etter flere tiår med radiostillhet. Foto/video: Bjørn Langsem / Dagbladet / Instagram Vis mer

Selskapet Black Tomato sendte en Hollywood-filmfotograf, som blant annet hadde vært med på å filme storfilmer som «Star Wars» og «Instellar», ut for å filme ferien til en familie under en seksukers seilas gjennom øyene i Indonesia. Prislappen: Rundt 665 000 dollar, eller rundt 6,5 millioner norske kroner.

Hellig dal

En annen gang bygde de midlertidige overnattingssteder av svært luksuriøs art i Urubambadalen, som var Inkafolkets hellige dal, i Peru. For å komme fram til campen kjørte klientene et privat tog gjennom dalen, og togturen ble avsluttet med et fyrverkerishow.

Prislappen? Like under 1,4 millioner dollar, altså rundt 13 millioner norske kroner.

- Den eneste grunnen til at disse tingene er mulige er at vi har et fantastisk nettverk av fiksere rundt omkring i verden, som kjenner oss og de typene opplevelser vi liker å tilby, sier grunnlegger av Black Tomato, Tom Marchant.

- Det er noen ganger et Willy Wonka-element i arbeidsmetoden vår. Er det mulig? Jeg vet ikke, la oss utforske det.

Blant andre innfridde ferieønsker blant de rike finner vi en privat middag med stjernekokken Eric Ripert og en skattejakt i Europa med egen sang framført av en kjent artist.

Avviser absurde krav

På tross av at dette nok framstår som ganske elleville ferier, et godt stykke bortenfor den jevne turists fantasi, hevder grunnlegger av lukusreiseselskapet Red Savannah, George Morgan-Grenville, at han sjelden får helt virkelighetsfjerne forespørsler.

- Jeg er skeptisk til noen av de virkelighetsfjerne påstandene fra reiseselskaper. De har klienter som har bedt om å få fløyet inn en kjendiskokk til Antarktis for å lage Eggs Benedict til dem, mens de blir underholdt av en mezzosopran i verdensklasse, sier Morgan-Grenville, og fortsetter.

- Jeg har personlig jobbet med en rekke veldig kjente navn - inkludert da jeg tok prins Charles med på safari og på tur i Himalaya-fjellene - og på 33 år har jeg aldri sett en så absurd forespørsel.

Luksustur i vasken

Men, nå for tiden går de fleste rikingturene innenriks. Coronapandemien setter en stopper for dem som ønsker å reise verden rundt.

Som en gjeng på sju menn i alderen 40-50 år og tre kvinner i alderen 23-25 år fikk oppleve i april. Gjengen, som fløy i privatfly fra London, hadde planlagt en luksusferie i den sørfranske jet set-byen Cannes.

Men privatflyet, chartret av en kroatisk forretningsmann som angivelig driver innen «finans og eiendom», ble resolutt stoppet på flyplassen i Marseille.

Fra Marseille skulle gjengen egentlig ha blitt fløyet videre til en luksusvilla i Cannes, men dit kom de seg aldri.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

borsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer