Deler ut 69 olje­lisenser: - Et svik

Olje- og gassnæringen får tilbud om 69 nye letelisenser på norsk sokkel. Det får miljøbevegelsen til å rase.

Olje- og energiminister Sylvi Listhaug (Frp) holdt tirsdag tale på Oljeindustripolitisk seminar. Her er hun på besøk på Johan Sverdrup-feltet. Foto: Carina Johansen / NTB scanpix
Olje- og energiminister Sylvi Listhaug (Frp) holdt tirsdag tale på Oljeindustripolitisk seminar. Her er hun på besøk på Johan Sverdrup-feltet. Foto: Carina Johansen / NTB scanpix Vis mer
Publisert

Olje- og energiminister Sylvi Listhaug (Frp) kunngjorde de såkalte TFO-tildelingene på Oljeindustripolitisk seminar i Sandefjord, slik også hennes forgjengere har hatt tradisjon for å gjøre.

I alt har 28 selskaper fått tilbud om eierandeler i 69 nye letelisenser, deriblant 13 lisenser i Barentshavet.

- Jeg er stolt over å kunne tilby 69 nye utvinningstillatelser i årets TFO-runde. Selskapenes store interesse for å få tilgang til nytt leteareal viser at næringen har stor tro på den fremtidige verdiskapingen på norsk sokkel, sier Listhaug i en pressemelding.

- Dette er viktig for å sikre lønnsomme arbeidsplasser, verdiskaping og statlige inntekter fremover for Norges største næring, sier hun.

- Et svik

Men olje- og energibevegelsen har ikke miljøvernerne med seg.

- Listhaug ga oss akkurat 69 nye grunner til at ikke denne regjeringen bør få fortsette, sier MDGs stortingsrepresentant og nasjonale talsperson Une Bastholm.

– Innen 2050 må verden ha sluttet med fossil energi, og de globale utslippene være lik null. Likevel vil altså Listhaug at Norge skal lete etter mer olje og gass. Det er et svik mot alle som vokser opp i dag, sier hun.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer